Какво да подаря на шефа? Това е въпрос, който вълнува милиони хора по света, особено в дните около Коледа и Нова година. Решението наистина е трудно, но имайте предвид, че не е задължително подаръкът да е луксозен и скъп. Фактът, че изобщо фигурира в списъка с близките ви хора, които искате да зарадвате по празниците, ще го поласкае достатъчно. И все пак, добре е подарък да си струва…

Ето няколко свежи идеи:

1. Книгa

Това е универсален подарък за човек, с който имате делови отношения, особено ако сте сигурни, че той обича да чете. Преди да купите книгата обаче, постарайте се да разберете какви са предпочитанията му за автор и жанр. Можете да изненадате шефа и с четиво, свързано с хобито му.

2. Кошница с плодове и лакомства

Цветна кошница, пълна с дребни неща за хапване, би зарадвала всеки. Ако искате да демонстрирате специално отношение и уважението си към шефа, сложете в нея и бутилка вино от любимата му марка. Задължително е тя да бъде празнично опакована и да се различава от останалите неща в кошницата.

3. Рамка за снимка

Това също може да бъде подходящ подарък за началника, защото в нея той може да постави снимка на свой любим човек, който всеки ден да му се усмихва от бюрото. Можете да направите и цял албум от снимки с най-хубавите моменти, които сте преживели с шефа и членовете на вашия екип.

4. Тефтерче за отбелязване на срещи и задачи

Добра идея е да подпомогнете работния процес на шефа си като му подарите тефтерче, в което да записва задачите от натоварения си график. Добра идея е тефтер, който на всяка страница от който има мотивиращи цитати или картинки.

5. Музика

Кой не би се зарадвал от колекция дискове (или купени от онлайн магазин музикални файлове) с любимата му музика? Такъв тип подарък обаче също изисква предварителна подготовка и сериозно проучване, за да сте сигурни, че подаръкът ви наистина ще достави удоволствие на шефа.