Представителите на различни зодии имат своите силни и слаби страни в учебните занятия, и предмети. Предстои нова учебна година. Разберете къде да очаквате шестици и къде ви дебнат слабите оценки.

Овен
Литература
Овните са силни в думите. Обичат да пишат и така да изразяват богатия си вътрешен свят. Като цяло лесно се справят с всички социални науки, но литературата е тяхната стихия.

Телец
Математика
Точността, присъща за Телците предопределя тяхната сила в точните науки. Те обичат цифрите и логиката. Аналитичният им ум е най-добрият им помощник, когато трябва бързо да решат дори и най-заплетените задачи. Друг предмет, в който лесно изкарват шестици, е биологията.

Близнаци
Информатика и компютърни технологии
Близнаците се раздвояват между желанието им да научат нещо ново и страстта им към безцелното пилеене на свободното време. Като цяло те харесват тези училищни предмети, които имат конкретно приложение в ежедневието. Точно затова особено много им допадат информатиката и компютърните технологии. С всеки следващ ден те ще ги прилагат под формата на графичен дизайн или програмиране.

Рак
Биология
Като представител на фауната, Раците имат логичното предпочитание към природните науки. Биологията е предметът, по който без много учене ще успяват да изкарват отлични оценки. Тази тяхна сила може да ги поведе за в бъдеще по пътя на медицината.

Лъв
Труд и творчество
Лъвът има уникалната способност да създава от нищо нещо. Владее работата с ръце и изобретяването на различни неща до съвършенство. Има богато въображение, което му позволява да измисля иновативни проекти, и сръчни ръце, с които лесно ги реализира. Може както да направи прецизен чертеж, така и да пише красиво.

Дева
Музика
Девите имат добри музикални слух и вкус, които оформят сами. Може да пеят фалшиво, но се справят добре с нотите, свиренето на различни инструменти, познаването на музикални стилове и т.н.

Везни
Астрономия
Везните са романтици и това е една от многото причини често да се заглеждат в звездите. Астрономията ги привлича неудържимо и могат с часове да четат уроците от учебника, а след това за собствено удоволствие да продължат и със странична литература. Обичат да впечатляват околните с познанията си за съзвездия, галактики и имена на далечни планети.

Скорпион
Спорт
Скорпионите се справят с всички спортове и то с лекота. Само с кратка физическа подготовка те могат да покрият нормите дори на висшите спортни училища. Жените Скорпиони поставят пред себе си само една преграда – притеснението как ще изглеждат в очите на другите, докато спортуват. Ако успеете да се избавите от тези комплекси, ще постигнете много в областта на спорта, който сте харесали.

Стрелец
Чужди езици
Много хора завиждат за уникалната способност на Стрелците да научават лесно чужди езици. За тази цел те използват най-различни канали – прилежно си пишат домашните, гледат филми, футболни мачове, говорят с познати на чужд език, без да се притесняват, че могат да сбъркат.  

Козирог
Физика
Стрелецът е силен в точните науки, като на първо място, заради личните си предпочитания, поставя физиката. Прецизен по природа, той обича училищните предмети, в които всичко е много ясно и точно казано. Дори когато трябва да обясни определен физичен закон, той дълго време ще търси най-подходящите и точни думи, за да оформи своята теза.

Водолей
Химия
Водолеят е в стихията си, когато трябва да смесва различни химични елементи, да експериментира с физични състояния и да решава уравнения. Ако за някои този учебен предмет е труден, то за него е като детска игра. Именно този лек поглед към науката я прави толкова лесна за него. 

Риби
Български език
Родният език и правилната му употреба в писмената и устната реч са особено важни за Рибите. Те обичат да споделят своите знания, така че останалите зодии винаги могат да разчитат Рибите да им помогнат с домашното по български или да им подскажат малко на изпита. Представителите на тази зодия са способни с часове да се ровят в стари книги, за да открият логично обяснение на даден езиков проблем. Търпението им винаги бива възнаградено с нови познания.