Вярвате ли в суеверията? А в магията? Повечето от нас са привлечени от мистичното, невидимото, неосъзнатото.  Когато нямаме обяснение за нещо, обикновено го отдаваме на късмет, случайност, ангелска намеса... или на най-лошото - на магия.

Това, което ме наведе на мисълта, че хората вярват в магии, е една случка преди няколко години. Никога преди това не се бях интересувала точно от този тип езотерично знание.

Живеех на един таван. Не ми беше по вкуса, но пък ми беше по джоба... и се адаптирах към мястото. Пригодих го доколкото мога да бъде творческо, мое, но имаше нещо, което не ми харесваше... и дълго време не осъзнавах какво е – беше въпрос на усещане.

Пренебрегнах факта, че черна котка ме нападна там, когато се нанасях, а също че един проскубан гарван си седеше на прозореца ми постоянно, не обърнах внимание и на лудия, който живееше на отсрещния таван, нито на плъха, който се появи... може би с идеята да не ми е самотно. Постарах се да не се плаша и от новината, че хазяите държат урната на починалия си син в апартамента... точно под мен. Нищо страшно! Бушоните ми изгоряха без причина (не, не моите, а на жилището)... и това не ме изплаши, нито странните звуци – те бяха от вятъра. Всички мои познати ми казваха да се махна от там, защото мястото е някак зловещо. Ума ми не допускаше, че негативната енергия може да се отрази на емоционалното ми състояние или физическото ми здраве. Бях си спокойна, но все пак усещах наслоена мъка от предишните хора, които са живяли там.

Една сутрин се събудих от странен шум. Стрелата, която винаги си е стояла забита в гредата на покрива падна (дори не се бях замисляла какво прави тя там). Ококорих очи и я взех, тогава забелязах, че има някакво тиксо по нея, семена, косми, конци и други гадории. Проблясна ми идеята, че това е магия за някого. Брей! Незнаех какво да правя с нея и я изхвърлих. Не ми беше минавало през ума, че някой ще си направи труда да се впуска в света на магията с идеята да навреди. Още по-малко, че това ще са хазяите ми...


И до ден-днешен не знам какво точно представлява магията... Знам само, че е вид негативна енергия отправена към някого. Не се и интересувам от това, но много хора са вманиачени по въпроса. Реших да поразсъждавам над това.

Какво значи да сте вманиачени по магията?

- Да четете постоянно за магии и енергии. Чудя се не е ли достатъчен стресът от натоварения ви ден, за да влагате енергията си и в това? Вместо да мислите какъв цвят е аурата ви и дали има невидимо присъствие в стаята ви, по-добре вземете позитивна книга, която ще ви зареди с енергия, а няма да ви я отнеме. Препоръчвам книгите на Луиз Хей – леки са и са нежни. В тях също има познание за невидимото, това, което е вътре в нас.

- Да се интересувате от всякакви магични ритуали. Хм, ритуалите са хубаво нещо, но само, ако са свъразни с делничните ви занимания – например да изпиете чаша мляко преди лягане или да си правите подарък винаги, когато имате успех в нещо.

- Да сте обсебени от идеята, че всеки може да ви навреди и да се защитавате по хиляди начини (заклинания, визуализации, талисмани, икони, свещи и т.н). Хората мислят най-вече за себе си, как би ви хрумнало, че ще имат време да мислят и за вас... особено да ви правят и магия!? Дори и някой да е отделил малко време във ваша чест (при което трябва да се чувствате поласкани), то знайте, че този някой сам ще се провали в начинанието си. Вярвайте в доброто и то ще се прояви в живота ви!

- Постоянно да търсите причините за проблемите си в някой или в нещо отвън. Явно още не сте се научили да поемате отговорност за живота си. Единственият, който може да ви навреди, сте самите вие и то с постоянното си мислене, че нещо не е наред. Отпуснете се -  вместо да се съсредоточавате в проблема, помислете за решението му.

- Да отдавате прекалено огромно значение на всяка негативна дреболия. На всекиго се случва да има и лоши дни, не си мислете, че тъмен облак ви преследва и ви пакости. Единственото нещо, което ви преследва, е лошото ви настроение.

- Да си мислите, че знаете много повече от другите за окултното (и не само за него). Видиш ли, те непросветените, кой ще ги пази. Та те не знаят нищо за енергиите, магиите и как да се защитават, какво ще правят... А всъщност те си живеят много по-спокойно от вас.

Само се замислете, колко хора ходят или са ходили на гледачки, врачки, ходжи, помислете колко много информация за магията има в интернет и т.н. Общото между всички, които се интересуват от този вид знание е, че опират до него, когато имат проблем, който не могат да решат или не искат да решат по конвенционален начин.


Някои хора до такава степен са обсебени да научат всичко за магията, че се хвърлят в разни „приключения”, губят представа за реалност и търсят причината за проблема винаги извън себе си, набеждавайки, че някой им е направил нещо. И за да решат проблема, трябва да се посъветват с някой „просветен”. Тогава се започва едно търсене на спасителя – някои посещават църква редовно, други си плащат за сеанс при гледачка, а трети сами се зариват с книги, свързани с магията.

А колко малко са тези, които намират рационални и здравословни за ума и тялото решения. Смея да кажа, че много по-здравословно е да посетите психолог или истински лекар (ако имате здравословен проблем). Може да споделите с приятели или близки, но най-добрият начин е да се обърнете към себе си. Изучавайки себе си, а не магията, може да откриете, че има сила, много по-силна от всичко друго, в което сте вярвали, и че тази сила е във вас. Може да откриете, че любовта е пътят към вашето здраве - и то не любовта към другите, а любовта към себе си.

Изследвайки себе си, ще осъзнаете, че проблемите ви не са чак толкова сериозни. Ще забележите, че все по-малко обвинявате другите за нещастията си, ще поемете отговорност за живота си и няма да чакате друг да решава проблемите ви. А магията - тя ще спре да съществува за вас, няма да ви вреди, няма да има сила, защото вие сте свободен. Идеята ми е, че когато поемете контрол над живота си, никой друг няма да има влияние над вас!

Бъдете по-силни, откъснете се от зависимостта си към окултното, избистрете ума си и поживейте в реалния свят... Открийте положителното в живота си!

И ако нищо от казаното не ви допада, добре... давайте - пуснете един смс на един от многото „ясновидски” номера, за да разберете, какво ви е отредила съдбата.

Още статии от Таня Димитрова може да намерите и тук.

Материалът е предоставен от www.mamatatkoiaz.bg