При всеки повод и събитие, незименно се случва да се замислим какво да подарим на близките си хора. Уж ги познаваме, а почти винаги се затрудняваме. един от класическите избори е бутилка хубаво вино. Това е подарък, който може да се поднесе по много поводи, и на мъж, и на жена, може да бъде изпит и да създаде добро настроение, или да се пази дълго време за спомен, етикетът му може да се персонализира или да покажете много специално, лично отношение като изберете скъп рядко срещан вид. 

Предлагаме ви един кратък гид какво вино да изберете, според човека, на когото трябва да направите подарък, с класическо представяне на продукта и малко лично отношение, базирано на дегустации в рамките на форумa на българското вино DiVino Taste. Повече от 65 български изби показаха най-доброто от своята продукция, а посетителите имаха възможност да опитат над 450 вина. Ние сведохме избора си до три. какво ще подарите обаче - зависи изцяло от вас.

Вино за свекървата 

Bio Viognier & Traminer 2013 от Edoardo Miroglio 

Био вариантът на бяло вино на Edoardo Miroglio е със светъл златисто-зелен цвят. Има интензивен аромат, в който преобладават розите, белите цветя и за финал - прасковено конфи.

Лично усещане:

Био вината са особен вид експеримент със сетивата на любителите на тази напитка, тъй като в тях няма добавки. Небцето, свикнало с допълнения и усъвършенстване, може и да не приеме виното, което разчита само на природните методи. Също като със свекървата – не я приемаме в началото, но с времето – свикваме.



Вино за таткото >>>

Вино за таткото

Каберне Фран 2013 от винен комплекс „Седем поколения”

Жив рубинено червен цвят. Сложен нос с деликатни акценти на дребни цветя, печена чушка, червен пипер, сушен домат, черна череша. Плътно тяло с кадифени танини и елегантен, тютюнев много дълъг завършек.

Лично усещане:
Виното, което ми напомня за вкъщи, за домашен уют, за камината, която пали баща ми. Ароматите на сушен домат и червен пипер определено се усещат дори от нетренирано небце. Предпочитам именно тези по- природни, градински миризми, пред шоколада и какаото, които често преобладават като финал на глътка вино. Именно по тази причина считам, че то ще се хареса и на родителите ни, които обичат и пазят традициите на уютния дом.

Снимка: LadyZone.bg



Вино за най-добрата приятелка >>>

Вино за най-добрата приятелка

Rose Glasses 2014 на Santa Maria

Розе от сортовете каберне совиньон, мерло и каберне фран. Леко, цитрусово и свежо. С награда от 5-ия национален конкурс за розе „Златен Киликс” 2015 г.

Лично усещане:
Това е розето! Въпреки че за мен сезона на бялото вино и розето приключи преди около 2 месеца и в чашата си вечер сипвам червено, Santa Maria Rose Glasses 2014 наистина е виното, което ме кара да мечтая. Действа разведряващо и създава добро настроение още от първата глътка. Хареса ми дизайнът му – по височината на бутилката е отпечатан чифт слънчеви очила в котешка форма. Това би ме накарало категорично да посегна към тази бутилка, ако искам да избера шикозен подарък за добрата си приятелка.