И така – какво носите в дамската си чанта през зимата? Портфейл, ключове, спирала, червило, сенки? Когато навън е студено кожата ни се нуждае от малко повече грижи и внимание, а в дамската си чанта трябва да сложим още няколко неща, които да й доставят нужния комфорт.

Кремът за ръце през зимата трябва задължително да присъства в дамската чанта на всяка една от нас. През студеното време кожата се изсушава бързо и нанасянето на крем само сутринта не е достатъчно. Освен това след всяко измиване на ръцете и най-силното овлажняващо средство бива отмивано от водата. За мека и гладка кожа кремът за ръце трябва да е под ръка във всеки един момент. Ако чантата ви е малко, купете си малки опаковки, които можете да държите и в офиса.

Червилото ни помага да сме красиви и през зимата, но когато устните ни се напукат, то не може да ни помогне. Затова, когато времето навън е безмислостно студено, в дамската чанта на всяка от нас трябва да има по-едно малко флаконче балсам за устни. Всички знаем, че то е в състояние да помогне и на най-напуканата кожа. Можете да се спрете на безцветен балсам, както и на такъв, който ще придаде на устните ви неустиум цвят.

Когато е студено много хора избягват да си мият ръцете често, защото това води до напукване на кожата. В много случаи нямаме възможност да го направим. Тогава на помощ идват мокрите кърпи. Всяка уважаваща себе си жена трябва да носи в чантата си по една опаковка от тях и особено, ако има малко дете. Важното е кърпичките да са без съдържание на алкохол – това ще осигури нежно отношение към кожата на ръцете.

Още едно решение за майките и дамите, които по една или друга причина винаги бързат и нямат време да мият често ръцете със сапун – антибактериален гел за ръце. Най-важното му свойство е, че почиства кожата без вода. Просто трябва да изстискате малко от тубичката и да разнесете на дланите. Тези продукти най-често са с дозирано съдържание на алкохол, за да бъдат избегнати кожните раздразнения.

И накрая не трябва да забравяме най-важните атрибути, които ни пазят от най-лошия враг на кожата през зимата – топлите ръкавичкиСнимка: Thinkstock/Guliver Photos и мекото шалче.