Слухове зад гърба ви, интриганти и недоброжелатели? Светът е пълен с такива. Може би ви се е случвало добър приятел да стане качествен предател.

Ето няколко съвета как да не си навличате неприятности по ваш адрес:

Опознайте добре хората от вашето обкръжение

Научете се да преценявате хората и да не се доверявате напълно, особено на непознати. Много хора имат маски и не се искрени.

Не издавайте тайните си

Не издавайте съкровените си тайни. Нека да си останат за вас, защото не знаете къде и как ще бъдат украсени и използвани срещу вас.

Внимавайте с колегите си

Колкото и да са ви станали близки, внимавайте, какво споделяте и качвате във Фейсбук страницата си. Можете да предизвикате лошо впечатление и коментари по ваш адрес, а това със сигурност ще попречи на работата ви. Не трябва да ви излиза име на работното място, защото не само рискувате работата си, но и бъдещето си. Пазете личния си живот от тях.

Завистта трябва да си я заслужите

Все пак ако нямате много приятели, замислете се във вас ли е проблемът за това? Защото причина за завист винаги има - високо самочувстие от ваша страна или пък материална завист от страна на другите. Когато ви повишат или се издигнете професионално (със собствени усилия) със сигурност ще има някой, който ще ви завиди.

Дръжте се с хората така, както искате да се държат с вас

Опитайте се да общувате с добри намерения. Не използвайте и манипулирайте хората, за да не се обърне всичко срещу вас.

Уважавайте връзките си

Когато се разделите тихо и достойно шанска бившия да говори лошо за вас е минимален. Нека да няма излишни драми и обидни реплики. Говорете с усмивка за бившите любовници.

Не бъдете найвни

Знаете за женската злоба. Дори и да не завиждате, все ще се намери някой да го направи. Бъдете винаги усмихнати и приветливи, изпълнявайте задълженията си и разпускайте заслужено. Не мислете, че всички искат да ви помогнат. Бъдете земни и дойстойни.

Да не ви пука какво говорят за вас

Вслушвайте се в съветите на семейстово и ръководителите ви, но не се впрягайте на коментарите на непознати зложелатели. Колкото повече ви пука какво говорят, толкова повече проблеми ще си създадете. Отминавайте всичко с усмивка, защото щом говорят за вас, значи сте над тях.