Независимо дали сте безработна или имате работа, но търсите тази, за която винаги сте мечтали, когато дойде моментът, в който ви канят на интервю то вие трябва да изглеждате безупречно. Тази думичка обаче е доста разтеглива и в повечето случаи се разбира погрешно. И не за друго, а защото позицията, за която кандидатствате може да предполага вие да се облечени с костюм (ако кандидатствате за банков служител или офис мениджър) или в стил спортно-елегантен. Независимо от всичко вие трябва да направите добро впечатление още с появата си.

работа

 

Ако сте канени на интервю за офис мениджър, то безупречният и строг вид е задължителен. Сако, риза и панталон или пола са сред дрехите, за които трябва да помислите най-напред. Изборът на цветове е сведен до минимум - всичко трябва да изглежда професионално и без никакъв намек за кокетство. Ако се облечете в червено ще създадете впечатление за шармантна дама, която се интересува повече от модата, отколкото как ще се справи с работата. Не прекалявайте с височината на обувките, нито с лъскавата чанта, която би била по-подходяща за коктейл. Дръжте се умерено, така както и сте се облекли за повода.

банка

 

Идва моментът, в който ви канят за да тестват уменията и познанията ви в банковата сфера. Професионализмът трябва да лъха от вас още с влизането в офиса. Строгият вид и тук ще ви свършат добра услуга. Това, на което можете да наблегнете е малко елегантно шалче на врата. Всички знаем, че банките имат определени облекла за своите служители и те почти винаги включват този аксесоар. Ако съобразите и точния цвят на определената банка, в която сте поканени на интервю, сме сигурни, че ще направите добро впечатление.

 

секретаркаАко си търсите работа като секретарка, просто забравете да ходите на интервю с голямо деколте или къса пола. Дори и в горещите месеци е добре да не слагате къс ръкав. Ако на интервюто има и друго момиче, което е с дълъг ръкав, то със сигурност то ще направи по-добро впечатление за професионализъм и отговорност. Не си мислете, че като секретарка или асистенка на шефа единствено ще вдигате телефона и ще уреждате срещи, от което следва, че облеклото не е важно. Трябва да бъдете представителни и дипломатични, както ще трябва да се държите с потенциалните бизнес партньори на шефа.

брокер

При длъжностите, които изискват търговски нюх и замах ситуацията е малко по-различна. Повечето брокери например, работят сами за себе си - каквото продадат взимат комисионна за себе си, която са договорили предварително с агенцията, в която работят. Стилът и начинът, по който трябва да се облечете зависят от вас, но все пак не забравяйте, че работата ви ще е свързана изцяло с хора. Успехът в продажбите е обвързан пряко с това как изглеждате и какъв респект вдъхвате на потенциалните купувачи. Най-добре изберете нещо спортно-елегантно.

продавачкаДа продаваш в магазин за дрехи или книжарница например, също не е лесно. Ако кандитатствате за продавачка, то съобразете облеклото си с типа магазин, в който ще продавате. Не забравяйте, че вашият бъдещ работодател ви наема с мисълта, че оставя целия си бизнес във ваши ръце. Не е абсолютно задължително да изглеждате строги. просто сложете някакъв елегантен акцент (да речем елек или риза), с който да покажете, че сте човек, на който може да се разчита.