Вземете си отпуск и вместо да ходите на работа, лентяйствайте вкъщи. Това със сигурност би направило понеделника на много от вас не само по-поносим, но чудесен. Но това е краен съвет. А с извънредни мерки всеки може. По-важното е да се научим така да променяме действителността, че тя да продължи да се случва, но да е по-нашите правила.

1. Излезте за работа 10 минути по-рано или по-късно. Всъщност, времето няма значение, но с тези 10 минути разлика може да се окаже, че трафикът по улиците не е толкова натоварен, метрото не е толкова пълно с хора или пък да срещнете стар познат.

2. Ако това ще направи детето по-щастливо (и поне за минутка по-тихо) дайте му това парченце шоколад, което толкова иска; позволете му да си сложи лятната рокля върху пуловера или да вземе тази супер скъпа играчка с него в градината. По изключение!

3. Облечете се цветно. Светлите и пъстри тонове създават по-ведро настроение, за разлика от черното, което предпочитаме през есента и зимата.

4. Сложете си нещо наопаки – бельото, чорапите, бодито. Ако дрехата ви е наопаки, може би всичко останало ще се случва точно както трябва!

5. Дори да си носите обяд от вкъщи, в никакъв случай не го яжте на бюрото, пред компютъра. Може да седнете на съседното бюро или да го хапнете прави, до прозореца, но задължително сменете обстановката.

6. Разходете се навън. Колкото и мрачно и студено да е, 15 минути на хлад и свеж въздух действат по-ободряващо и от най-силното кафе.

7. Изпийте една чаша вино на обяд. Казват, че обяд без вино е закуска. Нали не искате да закусвате два пъти?!

8. Прочетете смешна история и я разкажете на колегата си. Когато повторите нещо позитивно и забавно, увеличавате неговите вибрации.

9. Задраскайте понеделника от календара още сутринта. Така ще си създадете представата, че до следващия уикенд остават едва 4 дена.

10. Този понеделник ще е най-хубавият за тази седмица просто защото друг няма. Опитайте се да си го направите хубав!