ИКЕА представя новата лимитирана колекция SPRIDD с партито "Гръмки щампи" на 7 март в бар "Петък", който ще бъде преобразен с най-интересните продукти от серията. Специални гости на събитието са DJ дуото 1000names – едно от емблематичните имена на българската музикална сцена. Тяхната селекция за вечерта ще интерпретира четирите музикални стила – електро дъб, хип-хоп, сайкъделик фънк и метъл, вдъхновили младия британския дизайнер Кит Нийл за създаването на колекцията.

SPRIDD е най-новата от поредица колаборации на ИКЕА със световни имена в областта на модата. Нейният създател Кит Нийл е добре познат със своите смели десени и щампи, които често съдържат препратки към британския живот и култура и дават изцяло нов и уникален поглед към съвременната мода и стил. Колекциите му са считани за едни от най-вълнуващите събития на лондонската модна сцена напоследък.

"Най-любимото ми нещо в SPRIDD е елементът на изненада – в тъканите и мащаба на предметите и щампите, SPRIDD е вдъхновена от културата на младите и от това какво означава да си млад. Младостта е период на хаос за всеки от нас, при това най-важният. Тя ни определя до края на живота ни", казва Кит Нийл.

Снимка: ИКЕА

Колекцията е шумна, енергична, млада, забавна, изненадваща и те предизвиква да се оставиш на музиката и да танцуваш. Именно затова ИКЕА колаборира за премиерата в София с българските диджеи 1000names – бийт електроника дуо от София, което издава музика за лейбъли от Франция, Англия, Германия и др. Нико и Марго миксират еклектично и разностилно, като да изненадват е основното им оръжие.

"SPRIDD е свеж прочит на живота в движение, силен дизайн със собствена идентичност. Kолекцията ни провокира с ярките цветове и оригинални решения. Усетихме силното влияние на 90-те години. В SPRIDD има много фънк, соул, хип-хоп и позитивност, от времето, когато тези неща все още бяха високо ценени в света. Вечерта ще е еклектична разходка по стилове и настроения в денс музиката", разказват за вдъхновението си 1000names.

SPRIDD е създадена за модерните номади – онези активни хора, които живеят в движение и обичат да се забавляват ежедневно. Toва определя и избора на продукти в колекцията - палатки, чанти тип „мешка“, кутии, термоси, тениски, лампи и други. SPRIDD следва основната концепция на ИКЕА за демократичен дизайн – комбинация от визия, функционалност, качество, устойчивост и достъпна цена, за да може добрият дизайн да влезе в домовете на повече хора.

Българската премиера на SPRIDD e с вход свободен от 20 ч. на 7 март в бар "Петък" (ул. Гурко 21).