Всички правим компромиси в името на нещо, за да бъдем по-щастливи, по-обичани и за да постигаме целите си. Несъмнено обаче известните личности отстъпват от своите позиции и разбирания много по-често, от който и да било. Независимо дали говорим за български знаменитости или такива в световен мащаб, те всички са обединени от едно: множеството отстъпки, които трябва да направят относно външния вид и личния си живот.

В мащабите на нашата страна Борис Солтарийски

е изключителен пример за това, за което говорим. Още повече, че всички промени в неговия живот бяха проследени от зрителите на bTV. Известният певец от Враца, който спечели конкурса в „Шоуто на Слави” - „Аз пея в Ку-Ку бенд” през 2004 година, трябваше да направи почти радикални промени с външния си вид. За да се впише в концепцията на шоуто, той си отряза дългата коса. И не само това. Той, както знаем всички е заклет рокаджия - един от създателите на група „Хазарт”. А музиката, която свирят „Ку-Ку бенд” е малко по-комерсиална и народна. Борис трябваше да направи отстъпка и в това отношение в името на славата и това да работи за Слави Трифонов. Но ние естествено не му се сърдим, защото така ни изглежда още по-симпатичен.

Помните едни от първите видеоклипове на примата на българския поп-фолк - Глория.

Тогава тя беше доста закръгленичка. Разликата можем сами да пресметнем, гледайки някой от последните й клипове. За перфектната си визия на сцената тя е направила и доста повече от спазването на диети. В публичното пространство се носеха множество слухове за броя на пластичните й операции: на бюста, на краката, липосукции и какво ли още не. Някои от тях бяха потвърдени от самата изпълнителка. Други от промените на певицата останаха загадка за почитателите й.

Още преди всички да научим, че Азис има неповторим глас,

той изгря на българската поп-фолк сцена със скандалното си поведение и имидж. През не толкова далечната 2001 година той записа клип към песента си „Хвани ме, де”, в която е облечен като индийка, показва се по прашки и ближе мляко от голите тела на двама негри. През 2006-та сключва неформален хомосексуален брак с мъж. И така до август 2009-та, когато решава да се покаже пред широката публика, като хетеросексуален, журналист, актьор, изпълнител и импровизатор. За това дали Васко (както е истинското му име) наистина харесва женската си визия или е продукт на мениджъри и пиар-и, може да отговори единствено той. Несъмнено обаче той е направил огромен компромис със себе си, за да се превъплъти в единия от двата образа.

Що се отнася до световните знаменитости - там примерите са много и още по-шокиращи.

В този ред на мисли не може да не споменем певицата Анастейша. Тя става известна, когато е на 28 години или по-точно, когато е на 32. Разминаването идва от факта, че преди да бъде издаден дебютният и албум, ръководители на нейната звукозаписна компания я убедили да "съкрати" 4 години от истинската си възраст, за да увеличи шансовете си за успех в ориентираната към младежта музикална индустрия. Така тя години наред лъже за възрастта си в името на славата и известността. Първият си албум издава през 2000 година, а 8 години по-късно признава за реалната си възраст. Тогава певицата с облекчение споделя: „При всяко интервю трябваше да премислям кога съм родена и на каква възраст са братята и сестрите ми”.

Бившата спайска Гери Халиуел миналата година призна за своите проблеми

с храненето и килограмите. Всички я знаем от времето на Спайс Гърлс – леко позакръгленичка, но все пак сладка. Точно от това се притеснила самата Гери, която години след това споделя, че се срамувала от този факт още повече, че започнала да наддава, отдавайки се на гулаи. Тогава започнали диети, упражнения и фитнес. Почитателите я виждаха в прекрасна форма, но манията й за отслабване стигнала до това, тя за малко да умре от булимия. Спасил я Роби Уилиамс, който я посъветвал незабавно да влезе в клиника за да се лекува.

Опра Уинфри. Въпреки, че тя се превърна в знаменитост

и всички я харесваха дори и малко по-пълничка, телевизионната водеща решава да сваля килограми и то доста драстично. През 2005 година тя смъква удивителните 36 килограма. След което през декември 2008 става жертва на йо-йо ефекта и си връща половината от тях. Тогава открива, че има проблеми с щитовидната жлеза. Опра е сред най-известните световни знаменитости, които непрекъснато се борят с килограмите. От 2009 насам звездата отказва да обсъжда публично колко тежи.

Разбира се, с това няма как да изчерпаме дългия списък . Горните примери са малка част от многото, които можем да дадем за звезди, претърпели трансформации в името на своята кариера, ослепителната визия и любовта на феновете.