Горичка се завръща. Не буквално, разбира се. Организацията, която „засади” зелената идея в България, отново е тук. Благодарение на нея на 27 ноември в  Модерен театър София от 10 до 17 часа ще се проведе Форум Храна.

„В Горичка сме убедени, че начинът, по който произвеждаме, пренасяме и консумираме храната си, е пряко свързан както с личното ни, така и с глобалното здраве, енергия и добро настроение," казва Маги Малеева, основател на Горичка и лице на зеленото движение. „Ако проследим пътя на храната от почвата до чинията ни, ще открием купища митове и бъгове, които създават проблем след проблем – не само на нас и децата ни, ами на цивилизацията ни въобще."

Поради тази причина Горичка събират на едно място редица експерти от всички сфери на храненето, готови да споделят с всички посетители професионални си опит, да дадат полезни съвети и да предложат нови свежи идеи за промяна в навиците ни на хранене.

Форумът ще премине под формата на 15 минути лекции плюс време за размяна на въпроси от публиката. Темите ще обхванат целия цикъл на храната, която ядем – от фермите и стопанствата до трапезите и стомасите ни.

Съществува ли такова нещо като бърза, вкусна и здравословна вечеря? Храната лекува ли – тялото, а душата? Възможно ли е да бъдем здрави и слаби без да сме на постоянна диета? – Отговор на всички тези въпроси ще получите на Форум Храна.