Фитнес блогърката, футболна съпруга и "новоизлюпена" майка Каролине Берг Ериксен разбуни интернет духовете, публикувайки своя разголена снимка, с която се похвали с изваяния си корем едва четири дни след раждането на дъщеричката си Нелиа.

Кейт Мидълтън - минус 13 килограма за 6 седмици. Но как?>>>

26-годишната хубавица е съпруга на норвежкия футболист Ларс-Кристиан Ериксен и списва най-големия и популярен фитнес блог в Норвегия – Fotball Frue.

На 28 ноември, само 4 дни след като роди дъщеричката си, Каролине публикува скандалната снимка в Instagram с коментар "Чувствам се празна, но всъщност не съм... 4 дни след раждането."

 

Безупречната фигура на младата майка привлече вниманието на майки и колежки блогърки по света.

Писателката Сузане Аабел се пита в блога си дали тя и Ериксен са от един и същи вид, а австралийската блогърка Ребека Спарой определи снимката като "лош пример".

След раждането – първите снимки на Ким Кардашиян и малката Норти>>>

"Цялата тази ситуация вече е абсурдна. Надпреварата между жените да родят и след това моментално да премахнат всяка следа от това, че някога телата им са износвали дете е ГНУСНА. Няма друга дума за това. Всъщност, повече от гнусна е – става въпрос за мания „вижте колко секси съм все още” и нужда от обществено одобрение”, пише Спароу. „Фокусирайки се върху това как изглеждаме след раждането, отклонява вниманието ни от това как се чувстваме. А върху това трябва да се концентрират младите майки. Майчинството е вълнуващо по толкова много начини. Трябва да върнем фокуса отново върху менталното здраве на майките”, пише още Спароу.

 

Има и защитници на Каролине, сред които е и нейната колежка блогърка Ерика Сутер, според която, като фитнес блогър, Каролине трябва да изглежда добре, за да дава добър пример на читателите си.

Самата Каролине Ериксен, която качи 10 килограма по време на бременността си, също се защити. "Докато бях бременна, всички ми обясняваха как тялото ми никога няма да бъде същото и аз исках да покажа на всички, че това не е съвсем така”, каза Ериксен пред ABC News, уточнявайки, че не е тренирала откакто е родила дъщеря си. "Мисля, че всички жени трябва да се гордеят със себе си, независимо от това как изглеждат след раждането." 

Изповедите на 4 звездни мамчета>>>

Скандалът с Каролине се разрази само седмици, след като друга фитнес майка – Мария Канг от Калифорния, публикува своя снимка във Facebook (вижте я тук>>>), на която показва завидна фигура в компанията на трите си деца и пита майките по света "А вашето оправдание какво е?". Канг бе обвинена, че по този начин тероризира другите майки за начина, по който изглеждат, след като са родили.

Подкрепяте или осъждате примера на Каролине Берг Ериксен и Мария Канг? Добър пример или "тероризъм" спрямо другите майки е демонстрацията на перфектни тела няколко дни/месеци след раждане? Споделете в коментарите!