Феминизмът напоследък се разглежда от много хора, като мръсна дума или нещо остаряло, като понятие. Наистина ли обаче, то е загубило своето значение в съвременния свят? И по важният въпрос е, дали днешното общество се нуждае от него??

Определено темата за феминизма не е лесна за писане и размисъл заради множеството разновидности, които съществуват, както и различните периоди през които е преминало течението. Най-вече, защото хората асоциират понятието с жени, които мразят мъжете. Съвсем общо можем да кажем обаче, че феминизмът включва политически движения и социални, политически и други теории, които се борят за свободата и равноправието на жените в обществото.

Днес, когато светът е толкова еманципиран и отворен към всичко, жените се борят най-вече за заплащане, равностойно на това на мъжете. Не за по-високо, а просто за еднакво!
Съществува и друго нещо, което ни дърпа назад: другите жени. Съревнованията за това коя е по-красива, задкулисните клюки и завист. На всяка от нас й се е случвало поне веднъж да преживее подобно нещо. Със сигурност това обаче не ни прави повече жени. Затова нашият съвет е да разкриете целия си женски потенциал, наблягайки на индивидуалността си и да се отърсите от навика да оглеждате другата жена, за да се уверите, че вие сте по-красивата от двете.

Статистиката показва още по-тъжни неща. Върху всяка първа от 4 жени е правен опит за изнасилване или то наистина се случило. 95% от случаите никога не са докладвани, 23 на сто от докладваните случаи са третирани, като недостатъчно криминални и полицията не се е занимавала повече с тях. 66% от докладваните пък никога не са достигали реално до съда…и така нататък. Няма смисъл да изреждаме всички цифри, защото е ясно, че жената определено не стои на еднаква нога с мъжката част от човечеството.

Позволете да вметнем и още един факт. Жените-военнослужещи в Афганистан са се страхували повече от своите колеги – мъже, отколкото от това да бъдат на фронта.

Е, мислите ли, че феминизмът е мръсна дума? Или, че вече не се нуждаем от него?