"Защото, когато умрем, ще се превърнем в песни и някой ще ни слуша и ще си спомня за нас." Роб Шефийлд,"Любовта е сборна касетка"

Преди 4 години, на 23 юли медиите изригнаха с новината за смъртта на Ейми Уайнхаус. Певицата е открита мъртва в апартамента й в Лондон. А с тази смърт т. нар. „Клуб 27” на мъртвите артисти се увеличава. Уникален глас, талант до лудост, впечатляваща визия – дребни клишета, които се лепят по размазаната й очна линия. Клапата на сърцето й до последно е изпомпвала не кръв, а ноти, кипнали от страст. Безпардонно разкрачена между pin-up и glam стила, Уайнхаус се вдъхновява и е вдъхновение. А мъжете в живота й винаги са били отправни точки.


I believe you only get to be in love once

Кристиан Мар
Певец, композитор и китарист в Spring Heeled Jack получава съобщение от Ейми в деня на нейната смърт, в който пише: 'I'm gonna be here always xx BUT ARE YOU OK? xxx'. В интервю за Дейл Мейл Мар разказва, че веднъж по телефона Ейму му споделила, че е единственият човек, който я кара да плаче с истински сълзи.

Блейк Филдър Сивил
Блейк и Ейми се срещат за първи път в бар в Камбен през 2005 г. На 18 май 2007 г., в присъствието само на един съдебен служител, си казват „ДА”. Щастие, целувки на публични места, побоища, раздели, арести, затвор, наркотици и злоупотребата с алкохол... Ето така би изглеждало описанието в едно изречение на тази връзка. В интервю, дадено през 2008 г., Блейк споделя, че той е пристрастил Ейми към хероина и кокаина.
Тя, от своя страна, разказва за списание Rolling Stone, че всички песни от албума й Back To Black отразяват определено състояние от връзката й със Сивил. Ейми и Блейк се развеждат през 2009 г. Причините – той я обвинява в изневяра, натиск от страна на нейните родители, слухове, че той чака дете от друга жена... Пет месеца, след драматичната раздяла, отново светва надписът Е+Б=ВНЛ. Твърдейки, че вече са излекувани от своята наркозависимост, музикантите анонсират пред медиите, че този път, ще изградят връзката си както трябва.

Окончателно напуснах ада!

Джошуа Бауман

Ейми заменя (дали?) наркотиците с любовта. Този път към артиста Джошуа Бауман. Твърди, че връзката им с Блейк е била само на основа консумация, но сега е истински влюбена.

Рег Травис

Рег и Ейми се срещат през 2009 г. и се сгодяват година по-късно. В книгата си Amy My Daughter, бащата на Ейми пише за техните планове да се оженят и да имат деца. Бившата приятелка на Рег, обаче е на друго мнение и не спира да тръби пред медиите, че тайният им годеж има за цел да засили публичния интерес към работата на Травис. „Ейми трябва да знае, че е използвана. Ние бяхме лудо влюбени, а той е с нея само заради това, че е известна. Той никога не е харесвал брюнетки, особено пък такива с фалшиви цици и изкуствен тен.”


Всъщност, любовта е просто любов, независимо дали влиза в теб като пиърсинг на носа, мъжки полов орган, бял прах, сърдечна аритмия... Независимо дали излиза като сърдечен удар, целувка, или глас, който те кара да вярваш.