Преди да стане известна, Дженифър работи като помощник-медицинска сестра в къмпинга на майка си. Печели първата си филмова награда през 2010 за ролята си в независимата продукция Winter's Bone. Била е сгодена за 3 години за Ноколъс Хънт, след което за фронтмена на Coldplay Крис Мартин през 2014 година. 

Дженифър Лорънс и Серена Уилямс наскоро станаха основни фигури в разразил се скандал около стереотипите, с които се свързва женското тяло и налагането на нови стандарти за красота. Тенисистката е известна с големите си бицепси и широка гръдна обиколка.

„Някой ми каза, че съм дебела и че ако не отслабна, това ще провали участието ми във филма”, споделя холивудската звезда, която влиза в ролята на Катнис в „Игрите на глада”.

Но Лорънс, също като Серена, не е поддава на натиск. Тя открито говори за това, че обича храната и не спира да повтаря, че не би отслабнала в името на кариерата си.

„Пред камерата искам да изглеждам като човек от истинския живот”

Мнението, което имат Дженифър и Серина не е просто различно, то може би е началото на поставянето на нови стандарти за красота в Холивуд.