Лятото е идеалното време за пътешествия и ако сте от късметлиите, на които им предстои почивка, проверете дали сте взели всичко необходимо със себе си. Това означава да сте подготвени за всякакви ситуации и да изключите или добавите някои от нещата в зависимост от условията, на които отивате:

Хубава музика

Човек никога не може да бъде сигурен кога ще настъпи времето за малко хубава музика. Дали за колата, в самолета, на плажа, в метрото или просто за разходка - не забравяйте да сте предварително подготвени. Без значение дали сте с плеър, с айпод, с диск или с флашка, просто вземете любимите си парчета с вас. Може да се окажете в шумен хотел до стая, в която купонът не спира - тогава със слушалки в ушите можете да "изключите" досадните ритми на съседите, но също и да избегнете нежелан разговор с непознат в рейса или самолета, а защо не - да пристигнете усмихнати с музиката в колата, която ви е създала подходящото настроение за начало на една вълшебна ваканция?

Хубава книга

Също като музиката, хубавата книга може да е страхотно бягство в друг, малко по-забавен свят. Дали на плажа, в автобуса, в колата или преди сън - книгата е чудесен начин за пълноценна почивка.

Ластици за коса

Ако косата ви е къса, тогава можете и да пропуснете тази точка, но ако не е - не забравяйте ластиците. Това няма нужда от особено обяснение - горещ ден, лоша сутрин за прическа, след басейн... просто за всеки случай - конската опашка често е най-лесният начин да изглеждате добре без особени усилия.

Допълнително бельо

Когато опаковате багажа и се стараете да вземете възможно най-малко неща със себе си, не "съкращавайте" секцията с бельото. Защото никога не знаете колко пъти ще се наложи да се изкъпете, колко често ще се преоблечете, да не говорим, че ако се окажете на място, където не можете да изперете или изсушите дрехите си, ще станете жертва на наистина досаден дискомфорт, който може да съсипе настроението ви.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Балсам за коса

Различните райони имат различен въздух, което означава, че косата ви може да се изсуши или да омазни наистина бързо. Да не говорим, че водата може да е "по-твърда" от тази, с която сте свикнали и това да доведе до трудна за озаптяване коса и като цяло - не особено бляскав външен вид. Балсамът никога не е излишен. В случай, че се опитвате да тръгнете с малко багаж - вземете си в малка опаковка. Дори и да не ви се наложи да го ползвате по предназначение, той върши страхотна работа в заместването на крема за бръснене.

Леко яке или просто връхна дреха

Може и да отивате на морето, обаче никога не знаете какво ще е времето - възможно е вечер да става хладно, не е изключено и да не улучите горещи дни и така нататък... В общи линии - едно яке никога не е излишно.

Допълнителни завивки

Ако не сте сигурни какви ще са условията на мястото, където ще спите, вземете си завивки - може да попаднете в квартира, където не ви допада аромата на омекотителя или пък да не са кой знае колко чисти. Затова - ако има къде да пъхнете един чаршаф и малка завивка, вземете ги.

 

  • Замъците на Лоара
  • Уолонг – райската обител на пандите
  • Най-красивите плажове в света, които трябва да посетите – 2
  • Мадона предпочете културния пред морския туризъм
  • Най-красивите плажове в света, които трябва да посетите
  • 12 от най-красивите оперни сцени на света - 2 част
  • 12 от най-красивите оперни сцени на света - 1 част
  • На кану със Станислава Цaлова
  • Най-странните къщи в света
  • Защо на две колела е по-добре, отколкото на четири?