.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Думи на 4 гуми" поема днес из България

Евгений Милов | преди 51 седмици
Илиян Любомиров
София е начална спиркa от лятното турне на мобилната книжарница

На 24 май точно в 17 ч. хипарският бус на поета Илиян Любомиров и проекта "Думи на 4 гуми" ще паркира на столичното кръстовище на ул. "Ангел Кънчев" и ул. "Петър Парчевич".

София е начална спиркa от лятното турне на Фолксвагена, зареден с нови книги на млади български автори – мобилна книжарница, изрисуван от графити артиста NASIMO. В ролята на продавачи ще влязат младите поети и писатели Димана Йорданова и Константин Трендафилов.

След това бусът потегля с Илиян и Константин към Варна, където на 30 май ще участва в младежкия литературен фестивал "Варна Лит". Всяка следваща дестинация ще носи на местната библиотека или читалище 20% от продадените книги. Целта на дарението ще е да се използва за обогатяване на книжния фонд в поредния град, посетен от мобилната книжарница.

Проектът се надява да приобщи отново хората към красотата на думите и към съвременната проза и поезия, като ги накара да преоткрият света на книгите, или както самият Илиян споделя: "Искам да стигна до младите хора, особено в по-малките градове, и да ги запозная лично с български книги на световно ниво, за които не са и чували в училище".

За осъществяването на проекта му работи с най-големите български издателства, с чието партньорство съставя стартов списък с около 200 заглавия. Много от авторите им – млади писатели и поети - ще пътуват с буса, за да се срещнат лично с читателите в различните градове, които книжарницата ще посети, а избрани книги дори ще се продават с автограф.

Амбицията на Илиян е да обиколи 50 града до края на лятото, за да стигнат българските книги до всяко кътче на България. Научете повече за следващите дестинации на мобилната книжарница във Фейсбук.

Илиян Любомиров: "Думи на 4 гуми" разбива клишето, че българите не четатПоетът ще обикаля през лятото страната с хипарски бус, зареден с 200 книги
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?