В края на работния ден, ви черпим с едно хмелно питие по случай международния ден на бирата.

И дори и да не сте любители на типично мъжката напитка, не е никак лошо да знаете нещо интересно, с което да впечатлите приятелите си - на днешния ден всички любители на пенливото пиво празнуват и за това по целия свят са организирани общо 278 официални събития в чест на бирата. Сайтът www.internationalbeerday.com публикува карта, с помощта на която ще намерите най-близкия до вас "бирен купон".

Дори и да сте далеч от големите празненства, нищо не ви пречи да се съберете с близки, семейство и приятели, за да се почерпите по случая. Освен това, дори и да не се казвате Мариан, по традиция на днешния ден можете спокойно да си поискате бутилка (или каса) бира. Но и да не забравите да подарите.

Бирата е една от първите специално приготвяни напитки в историята и вероятно се появява в средата на 10 хилядолетие пр.н.е., когато започва отглеждането на зърнени култури. Днес производството на бира е важен клон на промишлеността в световен мащаб, включващ няколко големи международни компании и хиляди по-малки производители, от бирарии, сервиращи собствена продукция, до предприятия с регионално значение.

През 2006 година производството на бира в света е над 133 милиарда литра на стойност 284,5 милиарда долара.

И нека не забравяме - и да сме безделници, добре е да не се оставяме без празници. Е, не ожадняхте ли поне мъничко?