Съществувам много начини да подготвите тялото си за предстоящото студено време - храни, напитки, билки, спорт. Ние обаче издирихме най-странните, а някои от тях и доста приятни. :)

Да си пийнем мравешка напитка

Днес мравките може и да не са най-популярният начин да подготвим организма за студеното време, но в древни времена народите в Тибет си пийвали различни напитки, приготвени с мравки. Вярвало се, че мравките от вида Polyrhachis Vicina засилвали имунните сили на тялото. От векове китайците пък пият вино или бира, приготвени с мравки, а също си готвят храни с дребни насекоми, а целта е същата – да останат здрави през зимата.

Когато се карате с любимия – правете го с аргументи


Изследване, направено от Националния здравен институт на Америка, открило, че двойки, които спорят и се карат по по-цивилизиван и рационален начин, произвеждат по-малко цитокини – протеини, които отслабват имунната система, въздействайки на натрупания стрес. Друго изследване пък твърди, че двойки, които се карат, използвайки сарказъм и обиди, отслабват своята имунна система. Изводът е, че за да сте здрави, трябва да се карате по-рядко, или поне да не използвате обидни думи, а да спорите аргументирано и цивилизовано!

За здраве е добре да наблюдаваме болни хора
Препоръките са това да става от безопасно разстояние, разбира се. Учени открили нещо наистина забележително, но по-важното е, че са го доказали с научни факти. Накарали група млади хора да разглеждат снимки. Една част от тях гледали такива, на които имало болни хора, а другата – такива, които размахвали пистолети. Резултатите се оказали доста интересни – младежите, които наблюдавали снимки с болни хора, повишили нивата в организма на интерлевкин-6, което било установено след кръвни изследвания. Интерлевкин-6 е цитокин, който тялото произвежда, когато се подготвя да пребори инфекция.

Колкото повече, толкова повече секс!
Ако извинението ви за тази вечер отново е „Не сега, боли ме главата”, то сме сигурни, че ще промените решението си, след като разберете, че правенето на секс веднъж или два пъти в седмицата засилва имунната ни система. Твърдението естествено е подкрепено с доказателства. Сексуалната активност увеличава нивата на имуноглобулин А – антитела, които ни помагат да се справим с вирусите и настинките. Учени от университета в Пенсилвания сравнили проби на слюнка на студенти, които заявили различна сексуална активност. При тези от тях, които водели редовен полов живот резултатите отчели по-високи нива на антителата и съответно – по-висока имунна защита.


Първи бонус към секса:
същите тези антитела се увеличават и когато слушаме нежна и релаксираща музика. Това естествено не означава, че трябва да замените секса за музиката, както и обратното! Най-добре е да ги практикувате заедно!

Втори бонус към секса: ако нямате време за секс, дори и набързо, тогава може да се целувате на воля, препоръчително с език. Разменяйки си бактерии с вашия партньор, всъщност засилвате естествените сили, с които тялото се бори срещу настинките и подобрявате имунната си система.

 

Изводите са ясни, ако искаме да бъдем здрави:

---> да се караме по-малко с любимия

---> да се обичаме повече

---> да правим повече приятни неща заедно

---> макар болните хора да ни помагат да не се разболеем, нека има по-малко такива около нас!