Двете най-големи зумба школи в столицата организират днес (22 януари) първото по рода си парти с име „Lаtin Playground”.

Зумбата е вдъхновена от фитнеса програма и смесва гореща латино и поп музика със завладяващи парти движения. От създаването си през 2001 година досега, се е превърнала в най-всеобхватната и най-успешна танцова фитнес програма с повече от 10 милиона последователи, които танцуват ежедневно в повече от 90 000 локации по света в повече от 110 страни.

Тя замества трудните и тежки упражнения във фитнеса с нещо лесно и приятно, което има същия ефект. Зумба няма сложни движения, които да се заучават и не е нужно да си търсите и партньор за танци, тъй като най-важна е музиката.

Тя е разработена така, че да е подходяща за всички възрасти. Има специална зумба програма за деца, наречена „ZUMBATOMIC", както и за възрастни хора, която се нарича „ZUMBA GOLD".

Добре дошли са както жени, така и мъже. При нея едновременно се натоварват бедрата и подбедриците, коремните мускули и тези на гърба, а също и мускулите на раменете и ръцете.

Партито пък ще се проведе в зала 6 на НДК. Ако искате да вземете няколко урока преди лудата забава, трябва да отидете по-рано. От 17:00 до 18:00ч. ще има уроци за начинаещи.

Същинското лудница пък ще започне в 21 часа. През цялото време на плазми в залата ще се излъчват анимации, които да насочват ентусиастите да танцуват правилно.

Цена на партито на входа е 10 лв., а в комбинация с урок преди това е 15 лв.

В забавлението ще се включат също и почитателите на салсата, меренгето, бачата, ча-ча, регетон, зуук/кизомба, калипсо/касав.