Дженифър Анистън предава на най-добрата си приятелка – Кортни Кокс, част от мъдростта си, като по този начин й оказва помощ да се справи с разбитото си сърце.

Интересното е, че Анистън „лекува” Кортни не с какво да е, а с диета… и то чеснова.

Пред британско списание анонимен източник разказа: „Джен е подложила Кортни на строг режим, за да й помогне да възвърне самочувствието си, което е доста разклатено след скорошната й раздяла с Дейвид.”

„Самата тя минава на този режим след всяка тежка раздяла. Това е като вид детоксикация, която ти помага да отслабнеш и да прочистиш тялото си, в частност сърцето и кардио-васкуларната система.”

Храната, включена в режима, не съдържа никаква захар, но за сметка на това има огромни количества чесън и чили, без масло и олио. Дженифър се кълне, че този режим ще помогне на Кортни да стъпи на краката си за нула време – психически и физически.

Предишни слухове твърдят, че Анистън опитала да убеди приятелката си да не се разделя със съпруга си.

„Джен има репутация на безскрупулна жена, когато е засегнат любовният й живот, но се оказва, че отношението й към Кортни и Дейвид е точно обратното”.

Тя отчаяно иска Кортни да се опита да изглади различията и да спаси брака си, като по този начин събуди и здравия разум на Дейвид. Тя се тревожи за малкото им момиченце и не иска приятелите й да допуснат същата грешка, която допусна самата тя.”

Анистън твърди, че на Дейвид и Кортни им е писано да са заедно, независимо през какви трудности трябва да преминат.