В края на март ни очаква незабравима вечер с кадифения глас на Ive Mendes и с невероятния ѝ бенд от 10 музиканта. Бразилската Шаде пристига за първия си концерт в София (30 март, 20 ч., зала 1 на НДК), за да представи най-новото си шоу.

На въпрос как се чувства да бъде определяна като Бразилската Шаде и сравнявана с други популярни изпълнители, Ive Mendes споделя: "Уверенa съм, че имам уникален глас, който всеки може да разпознае, както и че всичко, до което се докосна, се превръща в мой стил. Често съм сравнявана с Шаде, Бьорк, Бебел Джилберто и Нора Джоунс. Разбира се, приемам го като комплимент, че свързват творчеството ми с тяхната музика, на която се възхищавам. Наричат ме Бразилската Sade и определено имаме сходни вкусове с нея, но сме различни личности с много различни и индивидуални гласове. Шаде има огромен принос върху кариера ми, защото влиянието на една от песните й, а именно "Smooth Operator", ме доведе до там, че да предизвикам съдбата и да се случи така, че да работя с нейния продуцент Robin Millar. Знаех, че той ще разбере гласа ми и моята музика и взаимно ще се вдъхновим, както и стана".

Снимка: Ive Mendes

Бразилската Шаде Ive Mendes споделя, че се чувства свързани с хората чрез музиката си, защото музиката ѝ е интерпретация на нейния живота: "Ако хората се идентифицират с музиката, която създавам, значи те също се чувстват свързани с мен". Ive Mendes казва, че на първо място твори за себе си, а след това за нейните приятели, Бог, нейната страна и феновете ѝ, защото всички те я вдъхновяват: "Много съм щастлива, разбира се, че музиката ми е оценена на толкова много места извън родната ми Бразилия".

Ive Mendes описва музиката си като "секси, мелодична...  емоционална, носеща релаксиращо настроение и много страст и любов. Обичам записите на албум – атмосферата в студиото е просто наелектризираща, но обичам и представянето им на живо. Искрено се наслаждавам на песните си, когато ги изпълнявам на концерти, защото тогава те оживяват и аз обожавам това. Когато пея, аз придавам един одухотворен, съвременен и само мой си вид на всички песни. Моята музика не принадлежи на конкретно място или за определена аудитория, така че аз съм свободна да изследвам много идеи, без никакви възражения. Намерението ми е да създавам различни музикални проекти, така че да имам възможността да изследвам сложността на стила си. Вярвам, че до момента съм показала само една малка част от мен самата, а има още толкова много, което тепърва предстои да излезе на бял свят. Надявам се, че с моите фенове ще растем, споделяйки заедно преживяванията от живота и любовта, чрез тази невероятна енергия и изразяване, което наричаме музика".

Билетите за концерта на Ive Mendes са на цени от 40 до 80 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и онлайн на http://bit.ly/IveMendes.