.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кои хора са с предимство за шефове

Евгений Милов | преди 1 година
работа в офиса
Снимка: iStock
Поредната дискриминация за хомосексуалните

Хомосексуалните ще имат още едно право да твърдят, че са дискриминирани - гейовете и лесбийските са подложени на гласова дискриминация и не получават високопоставени и високоплатени позиции в работата си заради недостатъчно "хетеросексуалните" си гласовете. 

Резултатите от изследване на д-р Фабио Фазоли от "University of Surrey" сочат, че хетеросексуалните мъже имат предимство за шефове пред хомосексуалните, чиито гласове звучат по-тънко, а по-плътните гласове на лесбийките също им пречат в кариерното израстване.

Проучването сред доброволците показва, че хетеросексуалните участници пренебрегвали "гейските" и "лесбийски" гласове, без предварително да знаят сексуалната ориентация на хората, които чуват, но подсъзнателно свързвали с хомосексуалната ориентация.

В крайна сметка гейовете и лесбийките постигнали най-ниски резултати в експримента кой глас е най-подходящ за топ позиция в службата.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?