.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да напазаруваме храна за 10 минути за цялата седмица

| преди 1 година
пазар
Снимка: iStock
Направете си блокове с продукти

В света на ежедневния стрес и бързото хранене ни се налага да сме много гъвкави и приспособими, за да издържим на този ритъм. Нещата, за които губим най-много време в ежедневието си, са пътуване (до работа и до вкъщи най-често), пазаруване и ежедневни домакински задължения. Ето как да спестим време от пазаруването на хранителни продукти и да купим всичко нужно за идната седмица само за 10 минути. 

1. Никога не пазарувайте спонтанно — така само ще похарчите повече пари и нерви. Планирайте точен ден и час за пазаруването.

2. Измислете примерно меню за седмицата – основни ястия, нещо за хрупане между тях, лакомства, плодове. 

3. Съставете списък с нужните ви продукти. Колко пъти сте забравяли олиото или яйцата? Пишете на лист или в телефона си.

4. Ако забравите списъка, не се опитвайте да си припомняте всички 34 неща, които сте били записали в него. Направете си блокове с продукти – закуска (овесени ядки, мляко, сирене, хляб, яйца), вечеря (паста, месо) и т.н. Мозъкът може да обработва ограничено количество информация за единица време.  

5. Купувайте продуктите по отдели. Първо – плодове и зеленчуци, млечни продукти, месо и риба, хляб, десерти. Обикновено това е последователността, в която тези стоки са разположени и в магазина.

6. На касата не се разсейвайте и не купувайте от дреболиите - пакетчета дъвки и дребни сладкиши.

Пролетното почистване е?