34-годишната Ранди е сестра на основателя на Facebook, Марк Зукърбърг, и бизнесдама с много проекти зад гърба си. От такива хора винаги можем да научим интересни неща. Ето нейните съвети за успех в частния бизнес.

1. Няма перфектен момент, в който да станете предприемач

Няма перфектно време, в което да се захванете с бизнес. Както няма и най-подходяща възраст, за да станете родител. Когато и да го направите, това винаги ще преобърне целия ви живот. Така че, ако не сте удовлетворени от работата си в момента и постоянно мислите за частен бизнес, направете промяната.

2. Все пак не е лошо да имате малко опит

Има доста истории за успешни хора, които са скочили в дълбоките води на бизнеса направо от колежа или университета. Но медиите мълчат за провалите на милиони други хора. Така че малко опит като служител в някоя компания никога няма да ви е излишен. Така ще се научите да работите в екип, да управлявате проекти, да разпределяте времето си и др.

3. Имате на разположение тонове информация в интернет

Днес можете да започнете бизнес само с един компютър. В интернет ще намерите съвети за всичко. Каквито и проблеми да имате, някой някъде вече има решение за тях.

4. Бъдете себе си в социалните мрежи

Да бъдеш себе си е най-добрата стратегия за изграждане на бранд. Потребителите не са глупави, те усещат кога сте автентичен и кога не.

5. „Избери три” е чудесен метод за баланс между работата и личния живот

Всяка сутрин, след събуждането, си казвам „Работа, спане, семейство, приятели, фитнес – избери три от тях”. Всеки ден можете да избирате три от тези неща. Разбира се, трябва да ги редувате.

6. Добър лидер е този, който остава верен на визията си

Добър лидер е този, който остава верен на визията си, но и който е достатъчно гъвкав, за да не се откаже при първите проблеми.

7. Позволете на професионалния и личния ви живот да се слеят

Установих, че вече не можем да разделяме напълно професионалния от личния живот. Така че, вместо да губите време и енергия в разделянето им, по-добре е да ги съчетаете.