Басистът на една от най-влиятелните рок банди за последните три десетилетия - Адам Клейтън от U2 - благодари на останалите членове, помогнали му да се справи с алкохолизма. 

Въпреки световната слава на ирландската група, басистът на U2 рядко е в центъра на вниманието, но в понеделник получи награда от фондация MusiCares, фокусирана в помагането на музиканти да се лекуват от различни зависимости.

"Никога не съм срещал алкохолик, който да вярва, че възстановяването от зависимостта е най-доброто нещо, което е правил за себе си", сподели колко трудно е преодолял алкохолната си адикция Клейтън, който просто не си представял музикалната кариера без да пие огромни количества. 

Легендарният китарист Ерик Клептън убеждава Клейтън да се подложи на лечение от алкохолната си зависимост и му дава телефона на рехабилитационен център, където да премине през терапия, подкрепян през цялото време от Боно и компания.

Вижте видео от благодарствената реч на Адам Клейтън по време на церемонията, както и подробности в списание Rolling Stone