Едва ли има по-подходящ начин за прекарване на неделния следобед за цялото семейство от новата анимационна комедия „Аз, проклетникът”.

Историята на пръв поглед напомня традиционната приказка: в едно идилично и спокойно градче, тайно от всички, Злото, в лицето на главния герой Гру, необезпокоявано от никого, готви своя пъклен план. Въоръжен с армия от помощници-слуги, той се кани да извърши кражбата на всички времена - да открадне Луната.

На помощ му идват страховити оръжия, като умаляващи и замразяващи лъчи и чудовищни превозни средства, които с еднаква лекота вървят по въздух и вода. Изглежда, че дните на небесното светило във висините са преброени. Но както става в хубавите истории, злите планове на главният герой са осуетени в последния момент.

Този път - от добротата на три малки момиченца – Марго, Едит и Агнес, които виждат в Дру най-скъпото същество – родителя. Така проклетникът по душа се оказва сразен от най-мощното оръжие на света – детската любов.

Забавен и достъпен за всички възрасти диалог, фино чувство за хумор и уникален образ на супер злодей в центъра са запазена марка на създателите. „Аз, проклетникът” е първият 3D CGI (Computer Generated Images) филм на "Universal", създаден от анимационното студио "Illumination Entertainment", проект на продуцента Крис Меледандри ("Ледена Епоха 2 - Разтопяването").

Предизвикал изненадващо огромен интерес и с приходи от 242 млн. долара от американския боксофис до момента, „Аз, проклетникът” задмина традиционно хитово заглавие като „Шрек”. Завоювала място в Топ 10 на най-касовите филми за 2010 година, анимацията доказа, че понякога да си лош е добре!

Премиерата на филма в много от европейските страни тепърва предстои и, на фона на сравнително скромния си бюджет, се очаква след тази есен анимационната комедия да покори освен сърцата на феновете, така и международните кино класации.

„Аз, проклетникът” е режисиран от Крис Рено ("Ледена епоха 3 – Зората на динозаврите" и "Ледена Епоха 2- Разтопяването") и Пиер Кофин, а сценаристи са Чинко Пол и Кин Даурио. Музиката във филма е дело на носителя на „Грами” Фарел Уилямс.

Аз проклетникът” ще се завърти в 3D и стандартните киносалони от 01 октомври 2010.