Между 21 януари и 12 февруари всеки работен ден от 10 до 19 ч. в "Червената къща" можете да разгледате фотографска серия, озаглавена "Hello and Welcome to Paris" на Никола Михов. Кадрите са заснети след атентатите на 13 ноември 2015. По този начин той навлиза "зад кулисите" на телевизионния формат "На живо от Париж".

Чрез нея фотографът придава нов облик на медиите, които в подобни моменти са по-обединени от всякога. Уловените моменти пораждат у фотографа, следователно и в нас, редица въпроси, свързани с публичната манипулация, човешката закономерност, глобалната индустрия, информационния поток и др.

Авторът ще участва също така и в дебата "Европа след атаките в Париж", организиран от Френския културен институт и "Червената къща". Той ще се проведе на 22 януари (петък), от 18:30 ч., в конферентната зала на Френския институт на площад “Славейков”.

Никола Михов е познат у нас с изданието "Forget Your Past" ("Жанет 45", 2012), която е обявена за една от най-добрите фотографски книги на годината от престижното британското списание British Journal of Photography. Същата му носи наградата за фотожурналистика на СБЖ през 2012 г. и номинация за Deutsche Börse Photography Рrize, една от престижните награди в света на фотографията.

Повече информация за изложбата вижте тук.