.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Задава се Софийският международен литературен фестивал

Евгений Милов | преди 41 седмици
Софийският международен литературен фестивал
Близо 50 чужди и български автори ще бъдат част от фестивалната програма между 13-18 декември

След по-малко от два месеца ще се проведе четвъртото издание на Софийския международен литературен фестивал. Шестте дни между 13 и 18 декември са времето на най-голямото литературно събитие в страната. Близо 50 чуждестранни и български автори ще бъдат част от програмата на фестивала.

Всяка година СМЛФ съсредоточава международния фокус върху литературата на даден регион. За първи път Фестивалът ще базира изцяло своята чуждестранна програма на тематичността. Тесният "географски" принцип на обособяване на определена литература ще се разшири в обмислянето на метафорични, езикови и политически граници, в които влизат разнородни интелектуални и литературни подходи към теми като миграция, идентичност и принадлежност. Гостуващите писатели и поети ще бъдат от различни държави, някои от тях напуснали родния си език или страна, други с изразено творческо и биографично отношение към темите, които Фестивалът ще засегне тази година.  

Участието на българските автори е обусловено в различни тематични линии, които обединяват разговорите и дискусиите с тях. Над 30 български писатели и поети и заглавията на най-новите им книги, ще бъдат част от основната програма на фестивала. Сред тях са: Боряна Кацарска, Васил Георгиев, Владислав Христов, Георги Тенев, Деян Енев, Елена Алексиева, Здравка Евтимова, Златна Костова, Ивайло Добрев, Иван Димитров, Калоян Праматаров, Камелия Спасова, Катерина Стойкова-Клемър, Марин Бодаков, Момчил Николов, Надежда Радулова, Николай Грозни, Радослав Чичев, Силвия Чолева, Стефан Стефанов, проф. Цочо Бояджиев.

Шестте дни на Софийския международен литературен фестивал 2016 се провеждат в рамките на 44-то издание на Софийския международен панаир на книгата, посещаван всяка година от над 40 000 души. Предстои обявяването на пълната програма и всички имена на български и чуждестранни автори, участници в събитие.

Основната програма на Фестивала отново ще бъде в Мраморно фоайе на НДК, а отделни събития ще се провеждат в "ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс" и Литературен клуб "Перото".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде /ще/ ходите на море?