Някои от вас навярно са запазили смътен спомен за онази интересна стара машина, при която чрез натискане на клавиши се отпечатва текст на поставения над нея лист хартия. Повечето едва ли са чували дори за нея, но факт е, че днешната компютърна клавиатура, върху която пръстите ни се надпреварват едни други, всъщност дължи славата, визията, изобщо – съществуването си, именно на добрата стара механична пишеща машина от миналото.

И все пак не са малко и онези, които с носталгия си спомнят за онова винтидж усещане от допира на клавишите, от щракането върху тях, озвучаващо пространството с отмерените си почуквания, от вглъбеността и вниманието да не сгрешиш.

Ако и вие попадате в тази графа, имаме чудесна новина за вас! Отново може да си доставите това удоволствие, като се сдобиете с клавиатура, наподобяваща пишеща машина. която да свържете към вашия компютър или таблет през USB гнездо.

Този находчив ретро продукт носи името Qwerkywriter. Създаден е от разработчика на игри Браян Минигр, финансиран от Kickstarter – платформа, подпомагаща реализирането на иновативни идеи от сферата на изкуството, науката и техниката. Клавиатурата разполага с 84 хромирани кръгли клавиши и интегрирана стойка за таблети. Перфектен инструмент за всеки, който би искал да се върне във времето и да се почувства като писател от една отминала епоха.