Тази неделя (29 юли) момчетата от Smugglers Swing Club са подготвили специално лятно издание на вече традиционните си вечеринки, в които има много суинг, танци и почти сигурно - купища положителни емоции. Освен това ще е на открито - в Art Space (Лятната сцена в парка пред НДК), ще започне в 16:00 и ще включва изложение на ретро автомобили и мотори, както и уроци по най-новото в суинг танците - в рамките на организирания специално за целта swing dance workshop. Ще можете и да участватe във фотоконкурса за винтидж снимка с мобилен телефон.

След като DJ-ите от The Smugglers Collective ви върнат назад във времето с най-доброто от Swing, Rock’n’Roll, Rockabilly и Doo Wop звученето от 40-те години до наши дни, ще има прожекция на един от култовите филми на съвременната рокенрол култура – “Cry Baby” с участието на Джони Деп.

Ако не ви звучи познато - в него става дума за времето, в което президент на САЩ е Айзенхауер, рокенролът владее света, а Уейд "Ревльото" Уокър е най-коравият тип в своята гимназия. Джони Деп изпълнява ролята на непокорното и неустоимо лошо момче, чиято способност да изплаква една-единствена сълза подлудява всички момичета. По него хлътва и Алисън Върнън-Уилямс, богаташка рожба на консервативни и религиозни родители, която обаче не може да устои на опасния чар на Уейд и постепенно навлиза в неговия порочен свят на хулиганство, дрога, музика, бързи коли и още по-бързи жени. Aмериканската поп култура на 50-те години e на прицел в тази скандална музикална комедия, режисирана от легендарния Джон Уотърс. Саундтракът на филма блести със страхотни rockabilly, rock’n’roll и doo wop изпълнения, някои от които изпяти от самия Джони Деп.

Прожекцията ще започне в 22:00 ч. Филмът се излъчва със съдействието на Американското посолство в България.

Входът е безплатен.