Ако искате да разберете как може да спечелите екземпляр от романа - прочетете статията до край.

И победителят е todor_mihajlov! Честито!

Всички тези въпроси са част от живота на всяка жена и това превръща героините на Емили Гифин в напълно реалистични персонажи, които правят грешки, но и намират начин и средства да ги поправят или поне да уталожат последствията им.

Романите на Емили Гифин са истории, които обясняват защо обичаме тези, които сме избрали да обичаме, както и за това защо не можем да забравим онези, които не са подходящи за нас. Често героините й достигат повратна точка в живота си и не само успяват да открият грешките си и да преосмислят ценностите си, но и да намерят истинската любов и да сбъднат своята неочаквана и изненадваща приказка. Често на пръв поглед истинската любов е поставена на изпитания, които водят до осъзнаване на истинската стойност не само на любовната връзка, но и на брака и семейството.

Героините на Емили Гифин винаги са изправени пред предизвикателство, пред изпитание на емоциите и никога не са еднотипни. В типажите винаги присъства пълна гама от емоции и чувства – те са живи и земни. Книгите на Гифин са преведени на 29 езика и от шестте излезли до момента са продадени 11 милиона копия в цял свят.
С диплома по право от университета „Вирджиния”, Емили споделя, че е имала нужда да завърши университета именно с тази дисциплина, което й отваря вратите към мечтаната работа в Ню Йорк. Разбрала обаче, че истинско удовлетворение ще й донесе не адвокатската професия, а писателската, Гифин решава да се впусне в предизвикателството. „Винаги съм искала да бъда писател, споделя Емили Гифин. Спомените от детството ми са свързани преди всичко с четене на книги и писане на забавни истории – така се чувствах най-щастлива.” Емили е била главен редактор на училищния вестник и член на клуба за творческо писане.
 

Романът „Нещо назаем” е феноменален дебют, който ще ви накара да се смеете, да плачете и да се обадите на най-добрата си приятелка. Първоначално Гифин опитала с роман за тийнейджъри, но след множество откази от издатели, тя се мести в Лондон и опитва отново. Този път с „Нещо назаем”. И постига невероятен успех, разказвайки история от гледните точки на две приятелки, при това история, в която има любов, изневяра, поставено на карта приятелство и неочаквано завръщане. С безспорния си бестселър „Нещо назаем” (2004), превърнал се в касов хит от 2011 г. с участието на Джинифър Гудуин, Кейт Хъдсън, Джон Красински и Колин Егълсфийлд, и продължението „Нещо синьо” (2005) Емили заявава своето достойно място сред най-продаваните автори на „Ню Йорк Таймс”. Много от чертите на двете й героини Дарси и Рейчъл много напомнят опита и живота на Емили, но книгите не са автобиографични.

Сп. „Венити феър” я определя за „съвременната Джейн Остин”, а „Ню Йорк Таймс” я окачествява като „изключително реалистичен разказвач”. Популярността й расте и със следващите две книги „Нещо ново” (2006) и „Обичай този, с когото си” (2008), които я утвърждават като автор, който разкрива какво чувстват и мислят жените, когато са изправени пред решителен избор.

Увлекателен, проникновен и майсторски написан, последният роман на Емили Гифин, излязъл на български език – „Въпросите на сърцето”, поставя сериозният въпрос за истински важните неща в живота. Ако на пръв поглед животът ти изглежда идеален и имаш всичко, за което си мечтала, вярваш ли, че всичко може да се преобърне за една нощ и да постави на карта щастието ти? Трагичен инцидент преплита съдбите на две жени с коренно различен живот и съдба по съвсем неочакван начин, подлага ги на изпитание и ги принуждава да преосмислят представите си за семейството, любовта, верността и щастието.

Със своя находчив стил и героини, дълбоко вярващи в своите ценности и в най-голямата сила – ЛЮБОВТА, Емили Гифин с лекота ще ви предаде урок за наистина важните неща в живота.

 

В празника в чест на любовта – Св. Валентин, спечелете книгата „Въпросите на сърцето”.

Единственото условие – да отговорите на въпроса като коментар под статията:

ВЪПРОСЪТ

Кой е следващият роман на Емили Гифин, който ще бъде филмиран и тя в момента участва в подготовката на сценария?

Един от вас, дал верен отговор до края на деня и изтеглен с жребий, ще получи наградата на издателство "Инфодар".