Романтичните романи са на мода не от вчера. Тристан и Изолда, Гуиневир и Ланселот, Скарлет и Рет... любовните взаиомотношение на измислени герои вълнуват въображението ни буквално от векове.

Ако се позовем на дефиницията за романтичен роман, според която „действието в тези книги се диктува от развитието на романтичните взаимоотношения”, то всичко от творбите на Джейн Остин през „Здрач” до „Петдесет нюанса сиво” попада в категорията. Има, разбира се, най-различни поджанрове. Това са историческите, приключенските, еротичните и паранормалните романтични четива и не на последно място романтичният трилър, за който ще стане дума сега.

Романтичните трилъри са сред най-популярните поджанрове. Как може да ги опишем в няколко думи ли? Много е лесно: лоши момчета, секс и истинска любов. В тях обикновено се разказва за престъпление, интрига или скандал и са на границата да уплашат или развалнуват читателя. Голяма част от романтичните трилъри включват убиец, преследващ главния герой или героиня, които от своя страна са или се съюзяват със следовател или друг служител на закона. Кулминацията на историята е битката с престъпника, героите се борят за живота си и са спасени в последния момент. И въпреки всички премеждия успяват да се влюбят. В този жанр напрежението е двойно, тъй като има не само напрежение по линия на романтичната нишка (дали героят ще спечели момичето?), но и напрежение в сюжета (дали героят ще спаси героинята навреме?). Ключовият момент е времето. Главният герой често е притиснат от него и действа с шеметни темпове, според FindMeAnAuthor.com сюжетът се ръководи и от действията на злодея.

Нека сега ви представим един от изявените представители на поджанра от последните години. Авторката е популярната отвъд Океана Шанън Макена, а романът – „Зад затоворени врати”. Той ще бъде издаден на 15 март от „Егмонт България” под логото „Уо” като част от нова издателска линия – съвременни романтични истории.

Внимание: Можете да спечелите екземпляр от „Зад затворени врати”. Включете се в жребия за 5 екземпляра от романа. Отговорете на въпроса: „Какво носи на лицето си нападателят на Сет?” в коментар под статията. Прочетете откъса в края на статията - той ще ви помогне да отговорите!

"Зад затворени врати"
Книга първа от поредицата „Маклауд и приятели” >>

•    Бестселър автор на New York Times
•    Поредицата се издава в близо 10 страни по света

„Водовъртеж от чувственост и напрежение.” - Amazon

Експертът по разузнаването Сет Макей знае всичко за жените. Докато не среща Рейн Камерън. Тя е красива, уязвима и невинна. Един неин поглед събужда в Сет нажежена до бяло страст, която му е трудно да контролира. Особено щом му се налага да я гледа всяка нощ на десетки видеоекрани. Рейн е истинско изкушение, но Сет не трябва да се поддава: той е убеден, че брат му е убит от шефа на Рейн – Виктор Лазар, и ще направи всичко възможно, за да го докаже. Тайната му мисия и самият му живот зависят от това да се фокусира върху разследването. Тогава Сет открива, че Рейн може да бъде следващата жертва на Лазар...
Рейн знае, че я следят, но никой не може да прозре тайните на сърцето й. Тя има лични причини да иска да отмъсти на Виктор Лазар и ще го направи, въпреки страха и разсейващото присъствие на Сет Макей.

За Шанън Макена >>

Шанън Макена пише първите си 5 романтични романа под името Шанън Андерсън. Завършва английска литература в университета Йейл и работи в корпоративни офиси в Ню Йорк, преди да се насочи към писането. Признава, че най-голямото вдъховение за нея е партньорът й – Никола. Посетете я онлайн.

Интересно, нали? Представяме ви и откъс от „Зад затворени врати”, с който ще събудим още повече любопитството ви. Искате да опитате късмета си и да спечелите екземпляр от романа? Научете как тук:

Спечелете екземпляр от „Зад затворени врати”!
Включете се в жребия за 5 екземпляра от романа. Отговорете на въпроса: „Какво носи на лицето си нападателят на Сет?” в коментар под статията.

Ето и кои са победителите, изтеглени с жребий:

Mediha Saralieva
Hrisi Ty
Radostina Stefanova
Krisi M
simpatichnata lady

Честито! Нека очакват имейли от нас!

Към откъса от книгата >>

ОТКЪС:

Сет се завъртя точно навреме, за да види как към него се хвърлинякаква тъмна маса. Светлината от запердения прозорец на бунгалото проблясна по тъмната повърхност на дългото острие, което сестрелна към корема му.

Сет отскочи назад, парира атаката с кос удар с ръката си, но мъжът беше прекалено близо. Острието го проряза отстрани в тънка,изгаряща рана. Той се завъртя, удари с лакът мъжа по челюстта, усети как онзи се раздруса и измуча. Извъртя се настрани точно навреме, че да поеме с бедрото си удара с коляно, вместо с топките си, без

да има време да усети болката, без да има време да извади пистолета. Той отстъпваше назад, за да избегне новото замахване, след коетодойде и още едно. Сниши глава, отби удара. Подхлъзна се на мокритеборови иглички и падна назад.

Нападателят се възползва от предимството си и скочи отгоре му,но Сет блокира ножа му и го улови за китката. С двата си крака тойизрита мъжа в корема и го запрати назад. Той направи салто във въздуха и отново стъпи на крака. Сет пък направи кълбо назад, скочина крака и измъкна пистолета. Кракът на мъжа се стрелна бърз катокамшик и изрита пистолета от ръката му.

Светлината зад гърба му стана по-ярка – Рейн бе запалила лампата на верандата. Сет се надяваше, че това ще заслепи мъжа и ще мудаде кратко предимство, защото имаше нужда от такова, и то бързо.

– Сет? Какво… о, боже мой!

Убиецът се хвърли напред със заплашителен вик. Сет се извъртянастрани до него и сграбчи китката на ръката, която държеше ножа.Вдигна я нагоре, усука я и дръпна силно надолу. Чу се силно щракване. Мъжът издаде гърлен вик на агония. Ножът падна.До бунгалото имаше малка циментова пристройка и Сет повлечеза счупената ръка мъжа натам, додето той започна да пищи от болкаи се преви надве, а сетне засили главата му право в стената. Дръпнаго назад и отново го блъсна за всеки случай, а после го захвърли наземята като чувал с картофи. Сет се вгледа в сгърчената фигура. Гърдите му се повдигаха тежко и той затрепери от закъсняло чувство наужас. Уха. На косъм се размина.

Рейн притича с боси крака през калта към него.

– Сет, добре ли си?

Той дишаше с мъка. Докосна с ръка раната си и усети топлата,лепкава кръв.Надигна пуловера си и хвърли поглед. Не беше койзнае какво. Пуловерът и джинсите му бяха нарязани, раната беше го-ляма, но не беше дълбока.

Той отблъсна ръцете на Рейн, блокира разтревожените й въпроси. Дори не ги чуваше, тъй като немислимите мисли чукаха на вратата на ума му. Сет с радост би посрещнал още един убиец. Цяла шайка даже. Само и само да може да избяга от мислите и разсъжденията си. От възможността да използва безполезния си мозък за първи път от седмици насам и да се запита как, по дяволите, този мъж е успял да ги открие, след всички хватки и усилия, които беше приложил да прикрие следите си. И то точно сега, след като бе изповядал всичките си тайни на единствената наследница на неговия най-върл враг. Той завря крака си под трупа и го обърна по гръб. Надвеси се над него, съскайки от болка, и свали скиорската маска от лицето му. Темето на мъжа представляваше кървава пихтия, но чертите на лицето му стояха непокътнати. Къса тъмна коса, към тридесет и пет годишен. Обикновен, незабележим. Празни кафяви очи, разположени прекалено близо едно до друго, го гледаха отдолу. Сет докосна с пръст сънната артерия. Мъртъв. Още по-добре, макар че щеше да бъде любопитно да го разпита. Но това не беше мъжът от улица „Темпълтън“, този беше по-лек, по-бърз. Много по-опасен. Сет се изправи, като се мъчеше да не се свие от болката, пареща отстрани на тялото му. Придърпа Рейн към себе си и я накара да погледне.

– Познаваш ли този мъж?

Тя поклати глава. Ръцете й бяха затиснали устата й.

– Как ни е намерил?

Рейн гледаше трупа с ококорени, празни очи.

Той дръпна ръцете от устата й, сграбчи я за раменте и я разтърси.

– Отговори ми, Рейн!

Устните й се раздвижиха, но оттам не излезе никакъв звук. Тя си пое достатъчно въздух, за да може накрая да проговори, като се запъваше ужасно.

– Н-н-не… знам! – и започна неистово да се тресе.

Безсмислено беше да я разпитва, преди да се е успокоила.