Премиерата на новата анимация на Дисни - "Рапунцел и разбойникът" беше на 3 декември, затова ако не обичате тълпите, този уикенд е най-подходящият момент да я гледате.

Филмчето е посветено на дългокосата красавица, позната ни от Братя Грим – Рапунцел, но в екранния си вариант тя е „малко” по-опърничава и доста по-забавна.

Накратко: Рапунцел е принцеса, открадната като бебе от замъка на родителите си и затворена във висока кула. Тя се е превърнала в жадна за приключения девойка, която се опитва да избяга от кулата с помощта на дългата си коса и един весел бандит. Тъмничарите на принцесата се впускат в безмилостно преследване, уплашени, че тайната за кралската й кръв ще бъде разкрита. Увлечени в бягството си, Рапунцел и нейният спътник се натъкват на приключения, комични ситуации и много, много коса. Този модерен прочит на класическата приказка ще забавлява публиката и по празниците, а музиката е на Алън Менкен.

Освен това сред актьорите, озвучаващи веселата анимация, е и новият любимец на всички жени Калин Врачански (от „Стъклен Дом”). Така че филмчето ще е приятно не само на децата, но и на техните майки.

Вижте трейлър (на английски) тук.

Ако искате да заведете децата на театър, този уикенд ви предлагаме две интересни заглавия.

В Държавния музикален театър ще се играе „Дядо Коледа и Снежанка и седемте джуджета”. Постановката е с режисьори Юлия Маринова и Явор Радованов, и е с участието на Деница Шопова, Валентина Корчакова, Марчо Апостолов, Елена Иванова, Александър Пенчев, Венцислав Динов, Светослав Клинчаров, Десислава Тодорова, Георги Ханджиев, Димитър Зашев, Зорница Дамянова, Александър Василев, Божанка Груева. Много песни, танци и приказки с любимите на всички деца герои.

Гледайте на 11 Декември, Събота от 11.00 часа.

Ако предпочитате кукления театър – вижте на 11 Декември, събота от 10.30 или от 12:00 часа в Държавния куклен театър постановката „Огнивото” . В нея главният герой е млад войник, който търси щастието си. В началото на приказката мисли, че то се крие в парите. Надхитряйки Старата вещица, Войникът се сдобива с много пари, но скоро разбира, че парите не са онова, което прави човекът щастлив. С помощта на искрите от старото огниво той вика Голямото куче-пазач на Скритото съкровище и то му помага да намери път към сърцето на красивата Принцеса.

Така от Искрата на огнивото се ражда една истинска и чиста Любов...

Ако пък ви се иска да послушате музика и ви влекат благотворителните каузи, можете да се включите в Новогодишният музикален фестивал в НДК, който започна на 6 декември и ще продължи до неделя.

В последният ден от тази седмица (12 декември), в зала 11 на НДК от 18.00 часа ще се случи  Коледен концерт под надслов "Чудеса се случват". Той е с участието на Йорданка Христова, Роси Кирилова, Краси Гюлмезов и Стефан Илчев.

Към тях ще се присъединят и “Студио Музика” с вокален педагог Роси Йорданова, балет Веда Джуниър, Фолклорен танцов ансамбъл "София-6" и Вени и Митко, вицешампиони на България по латиноамерикански танци. Водещ ще бъде Владимир Христовски.