Ейми Шумър е сценарист и изпълнител на главната роля в „Тотал щета” (Trainwreck). Героинята й се казва... Ейми и вместо да се кахъри, че мъжете са толкова полигамни, самата тя е такава. За да бъде всичко наопаки, тя работи не в женско списание, а в мъжко (Snuff). Шефът й също е жена (носителката на Оскар Тилда Суинтън), която харесва предложението на Ейми да напише статия „Анален секс: тествай на какво е готова”.

Покрай работата си Ейми се запознава с хирурга Арън Конърс (Бил Хейдър) и за зла участ се влюбва в него – нещо, за което психиката й не е подготвена. Докато тя ужасена споделя с колежката си, че е останала да спи у доктора, телефонът й звъни. „Как може да звъни? Та вие снощи сте правили секс?” – пита колежката и след като става ясно, че хирургът не е набрал Ейми погрешка, допълва: „Затвори. Той явно е извратен. Ще звънна в полицията”.

Очевидно, за да привлекат повече зрители, продуцентите добавят във филма персонаж, който е максимално различен от главната героиня (както се прави в САЩ при оформянето на двойката президент и вицепрезидент). Тя е бяла, русолява и не много висока, следователно той трябва да е чернокож и висок – Леброн Джеймс. Звездата от NBA играе себе си и няма кой знае колко работа във филма, заснема ролята си само за една седмица.

Любопитно е участието на 100-годишния актьор Норман Лойд (Norman Lloyd), който играе в киното от 1939 г. и е участвал във филми на Хичкок, Орсън Уелс, Чарли Чапли и Мартин Скорсезе. Лойд споделя, че това е първият филм, в който е импровизирал с репликите .

Продуцентът и режисьор Джъд Апатоу („40-годишният девственик“, „Позабременяла“, „Така е на 40“) бил изумен, когато Лойд дошъл на предварителни разговори за филма, шофирайки сам (тогава на 99 г.). Сам идвал и на снимачните площадки, като нито веднъж не е поискал асистент или друг вид помощ.

„Тотал щета” е в кината от 7 август и предстои да видим дали сценарият на Ейми Шумър е толкова хубав, та Джъд Апатоу се е съгласил за първи път в кариерата си да режисира филм, който не е по негов текст.

Да го гледаме ли: Да, 125 минути на климатик в киносалона не са за изпускане.