Финландската метъл кралица Таря Турунен ще изнесе самостоятелен концерт в София на 26 януари 2012 г. в зала “Арена Армеец”.

В четвъртък, в 18:30 ч вратите на залата ще бъдат отворени за феновете. Влизането в залата ще става единствено през вход B-0 (откъм паркинга). По време на събитието публиката ще бъде разположена на терена на залата, а трибуните ще бъдат прибрани и няма да се ползват.

Програма на концерта:

20:00 – италианската power/heavy metal група Scala Mercalli
20:45 – Sylpheed
21:45 – Таря Турунен

Шоуто на Скандинавския славей ще продължи над 2 часа. В сетлиста на певицата ще бъдат включени песни от цялото й творчество, както и някои специални изненади за българската публика.

Пушенето в залата е напълно забранено, включително и във фоайетата!
Пред вратите на залата ще бъде обособено място за пушене. Фен, който пуши на територията на залата, ще бъде изведен навън, без възможност да се върне повече в нея!

Билети все още могат да бъдат закупени на цена 40 лв. В деня на събитието ценните талончета ще се продават срещу  50 лв. Най-малките фенове на Таря (до 7-годишна възраст) ще влизат в залата безплатно. Всички лица до 18 години, освен билети, трябва да имат и попълнена от родител декларация за малолетни и непълнолетни лица. Тя може да бъде свалена оттук.



Преди България Таря имаше концерти в Злин и Пардубице (Чехия), Варшава (Полша; където се срещна с 10 от най-верните си фенове), Вилнюс (Литва), Виена (Австрия; където се изля силен дъжд), Словакия (където, без да иска, обърна наопаки словашкото знаме, подадено й на сцената), Любляна (Словения).