Документалният филм на Стефан Вълдобрев ще бъде излъчен премиерно в рамките на София Филм Фест.

Лентата за колоритния българин, прекръстил се на любимия си футболен отбор „Манчестър Юнайтед” ще бъде част от документалната програма на филмовия фестивал.

Освен него и в същата категория, ще видим също и „Отец Иван” на Джеки Стоев в специална вечер, посветена на режисьора.

Българското игрално кино ще представи филмите, завършени след март 2010. За първи път пред публика ще бъде показан дебютният филм на Димитър Коцев-Шошо "Лора от сутрин до вечер" по едноименния роман на режисьора. В главната роля е Милена Николова, известна повече с името Миленита.

Сред игралните филми са още "Тилт" на Виктор Чучков-син и "Подслон" на Драгомир Шолев (в международния конкурс), както и абсолютният бокс-офис хит на новото българско кино "Мисия Лондон" на Димитър Митовски. Можете да видите също и "Лов на дребни хищници" на Цветодар Марков и "Стъпки в пясъка" на Ивайло Христов.

За първи път пред публика ще се покажат продукцията на Атанас Христосков и независимият експеримент "Свещена светлина" на Георги Тенев. Софийската публика ще види премиерно и "Аварийно кацане" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Ще бъде представен и късометражният филм на Надежда Косева "Втори дубъл" (копродукция между България и Германия).

Иначе - програмата съдържа 118 игрални, 24 документални и над 70 късометражни филма. Те ще бъдат представени в традиционните за фестивала рубрики Международен конкурс за първи и втори филми, Голямата петорка, Киното днес, Киното утре, Ново българско кино, Балкански конкурс, Документален конкурс и други.

Началото на фестивала наближава – 19:00 ч. 4 март, зала 1 на НДК и шедьовърът „Черният лебед”.