Организаторите на най-големия и ежегоден летен фестивал SOLAR Summer са взели решение да го прекратят преждевременно във връзка със случващото се в курортен комплекс Слънчев бряг на българското Черноморие.

Снимка: SOLAR Summer

"Към момента, а и през целия сезон, липсват подходящите условия, които да гарантират характерните за SOLAR качествен звук, ефектна сцена и безпроблемно протичане на събитията.

SOLAR Summer е фестивал, който се провежда повече от десет години в Слънчев бряг и в частност на южния плаж на курорта "Cacao Beach".

През всички тези години на този плаж са организирани участия на най-големите имена в света на електронната музика, а през курорта са минали хиляди фенове, дошли да видят имена като Fatboy Slim, Armin van Buuren, Pete Tong, Tiesto, Richie Hawtin, Fedde Le Grand, Mark Knight, Victor Calderone и други, което направи Слънчев бряг една от най-желаните парти дестинации в Европа, наред с Ибиза и Миконос, и постави курорта на челни места в редица световни класации.

Никога не сме си представяли ситуация, в която на световен топ артист музиката може да бъде спряна, а техниката конфискувана. Във времената на социалните мрежи, новината за това ще се разпространи мълниеносно в цял свят, което ще се отрази изключително негативно на имиджа както на България, така и на нас като организатори.

Очакваме всички компетентни органи да вземат адекватно становище по въпроса, без постоянно да си прехвърлят отговорности, както се случва в последните 10 дни", коментираха от YALTA CLUB.

Снимка: SOLAR Summer