Sky Ferreira е новоизгряваща звезда в сферата на съвременния арт, където красотата се слива с таланта, а женствеността в водеща сила към върха.
Всичко, което знаем за нея е истинско, чувствено и откровено. Зад нежните й линии и озадачаващ поглед се крие душа, изпълнена с живот и страст към настоящето.


#Чувствителна не значи слаба

"Спомням си веднъж, че някой ми каза: Ти си чувствителна. Хората си мислят, че уязвимостта или това да бъдеш чувствителен, е слабост. Да, може би, преживявам емоциите по-силно от останалите души, може и да съм свръх емоционална, но това е моя сила и я ценя."

#Творчество без маска

"Никога не се получава добре, когато се опитам да насиля нещо да стане, защото не владея изкуството манипулация. Лицето ми изобразява всяко мое чувство, всяка емоция. Това обяснява защо разполагам с такъв голям набор записани парчета, които до момент не са неизвестни. Откровена съм. За мен да бъде вярна на себе си е едно от основните ми правила в живота."

#Животът под знака "Мазохизъм"

"Започнах да пиша текстове преди две години, когато бях на турне и тогава ми хрумна заглавието на новия албум. Начинът, по който гледам на него, е като за преминаване от едно измерение в друго.
С времето се опознавам и осъзнават личната си себестойност. За да се почувствам добре, преди, трябваше да има борба, болка, драма, докато постигна желаното... Смятах, че това е начинът да заслужа мечтаното. Това е изключително погрешен начин на мислене. Един ден осъзнах, че съм се превърнала в мазохист във всяко едно отношение – известно време се чувствах така, сякаш “ако не боли, значи не е истинско." 

#Тийнеджърска неувереност

"Идея си нямах какво, по дяволите, се случва с мен като тийнейджър. Ето защо композирах и качвах парчетата в профила си Myspace. Повтарях си: “Редно е да ги споделям" и това беше решението – “Ако пусна запис и какви филми харесвам, целият свят ще ме приеме такава каквато съм!". В крайна сметка ефектът бе обратен - станах още по-широко НЕразбрана."

#За синята коса

"Мисля, че невъзможността за промяна обърква хората най-много."

#За интернет тормоза от тролове

"Поведението им е основано на максимата - "тя си го търсеше". Ш*байте се! Никой и нищо не дава право на тези хора да тормозят другите по какъвто и да е начин – морален, сексуален и др. Основната причина да си направя профил в Instagram е това да мога да представям себе си под истинската си светлина – такава каквато съм, не такава, каквато хората искат да ме представят.

Тъжното в подобни ситуации е липсата на човечност в хората. Те не се интересуват "коя си!", "какво правиш?", "какво харесваш" и т.н. Не, те действат безскрупулно, за да постигнат своето – мъст на чужд гръб. По този начин те бягат от самите тях, забравяйки, че нараняват невинни хора."

#Медитирането като вятър срещу мъглата

"Медитирам всеки ден и ще продължавам да го правя, докато мога. Усвоих тези умения, благодарение на Боб Рот, който ръководи фондацията на Дейвид Линч. Аз не съм от тези хора, които ще седнат да пеят псалми или някакви подобни глупости, но те ми помогнаха да разбера, че да медитираш е изкуство, позволяващо на всеки един човек да канализира така енергията си, че да може да се изправи пред себе си, да преразгледа ситуацията и да продължава напред с високо вдигната глава. От друга страна разбрах, че можем да медитираме навсякъде."

#За бъдещето

"Може би прагът ми на толерантност ще бъде сведен до нулата, като Винсент Гало. Много го харесвам. Той е безобразен към хората, но в крайна сметка – когато казва нещо, успява да привлече внимание. Той принуждава всички да мислят за нещата по правилен начин."