Силви Вартан се завръща у нас за концерт на 24 април 2014г. Предстоящият концерт ще бъде трето излизане на сцената на Зала 1 на НДК за изпълнителката, след концертите й през 1990г. и 2009г.

"Всичко в мен е българско", казва Силви. "Емоциите ми са изцяло български. Детството ми, чувствата ми, всичко, което харесвам днес, съм се научила да харесвам в България, аз съм такава, каквато съм, благодарение на преживяното и наученото в България."

Интервю с Dorothy a.k.a. Дороти Такева – по-добрата версия на Риана>>>

За концерта си в София Силви Вартан се подготвя с особено старание и работи над специалната програма за голямото събитие.

 

Родената в България звезда никога не е крила огромната си любов към родината. Тя създаде фондацията "Силви Вартан за България", с която помага на деца и възрастни в неравностойно положение и, макар световноизвестната певица не обича да се говори за благотворителната й дейност, добре е да се знае, че БЧК раздава на бедните топъл обяд благодарение и на нейните дарения. Осиновената дъщеря на Силви Вартан – Дарина, също е родена в България и двете пеят заедно на български.

"М" като музика, "М" като Мария>>>

Концертът на 24 април в София се организира от BG Sound Stage и KeenActs, а билети се продават в мрежата на Eventim на цени от 40 до 100 лева.