.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Шпионски трилър с кулинарен привкус - „Може и без хайвер“

LadyZone.bg | преди 45 седмици
Може и без хайвер
Снимка: Gourmet Publishing
Два тома с дръзките приключения и изискани готварски рецепти

Томас Лийвен е любимец на жените, миролюбец и кулинар, но и... таен агент по неволя. Капризите на съдбата го отвеждат далеч от любимия му Лондон, където против волята си работи като таен агент на Англия, Франция, Германия и Съединените щати, по време на и след Втората световна война. По време на разнообразните си премеждия Лийвен приготвя и своите приятели, и за враговете си различни ястия. Умението на тайния агент да приготвя вкусна храна решава в благоприятна посока немалко от сложните ситуации, в които го вкарва животът. А да си топ шпионин по време на Втората световна война и в периода след нея е твърде сложно и тежко, особено ако си заклет пацифист като него.

Считан за литературно съкровище, романът “Може и без хайвер” (в България от изд.Gourmet Publishing) на Йоханес Марио Зимел става международен бестселър малко след като е издаден за пръв път. През 1961 г. по него е създаден игрален филм, а през 70-те романът има и телевизионна адаптация в серии, всяка от които завършва с кратко готварско шоу! Чести са сравненията с Джеймс Бонд на Ян Флеминг и с романите на Джон льо Каре, но творбата на Зимел е още по-богата, и то не само заради интересната кулинарна част. Историята е разказана с хумористично-ироничен тон, а главният герой определено не желае да има нищо общо с тайните служби, правителствените институции или с убийствата и години наред той е изобретателен таен агент – изцяло против волята си.

Кулинарните авантюри на Лийвен са разказани със също толкова интересни и внимателни подробности, с каквито са изпъстрени и шпионските му авантюри. Колкото до жените, е, накрая той среща онази, единствената... 

Може и без хайвер
Снимка: Gourmet Publishing

                                                                                                         

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?