Легендата на френската музика Шарл Азнавур ще изнесе за първи път у нас голям концерт на 30 ноември в столичната "Арена Армеец". Специално за събитието залата ще бъде преобразена във френски театрален салон с драматичен декор и червен килим, а местата ще бъдат лимитирани за 5500 човека, които да се потопят изцяло в атмосферата на френския шансон и джаз. 

На рекордната възраст от 93 години "френският Франк Синатра" е в невероятна форма и не е спирал да концертира през последните няколко години в най-големите световни зали с нестихващи овации от страна на публиката. В София ще го видим в рамките на есенното му турне, преминаващо още през Сидни (Hordem Pavilion), Париж (Accor Hotels Arena), Виена (Stadthalle) и Лондон (Royal Albert Hall).

Само преди броени дни Азнавур получи сериозното признание за изключителната си 70-годишна кариера, ставайки първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд. Понастоящем артистът е и един от рекордьорите за най-дълголетен артист на съвременната музикална и театрална сцена. 

Роден в семейството на арменски имигранти под името Шанур Вахинаг Азнавурян, още в ранна детска възраст изпълнителят навлиза в света на театъра. Започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур. За неговия пробив помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и САЩ. 

Азнавур създава песни преди всичко за любовта, като е написал над 1000 песни и мюзикъли, направил е над 100 записа и е играл в 70 филма. Азнавур пее на 5 езика и е един от най-известните френски певци зад граница, като е изпълнявал песни в Карнеги Хол и много други бляскави концертни зали. В актива си Азнавур има 100 милиона продадени албуми, 1200 песни, 80 филма, 294 албума и хиляди концерти в над 90 държави. 

Песента, която печели любовта на феновете из цял свят и изстрелва Шарл на челно място в много държави, се нарича “SHE” – включена е и в саундтрака на блокбъстъра “Notting Hill”. Други негови хитове са и “La Mamma”, “La Bohème”, „Paris Au Mois D'aout“, Tous les visages De l'amour, Et Moi Dans Mon Coin и много други. 

Билетите за ексклузивния концерт са в продажба от понеделник в мрежата на Eventim на цени между 60 и 150 лв и ВИП билети на цена 200 лв. Първите 300 билета ще бъдат на промо цена с 10 лв. отстъпка.