Първите имена, които със сигурност няма да пропуснем в програмата на тазгодишното издание на Spirit of Burgas, са Selah Sue, Chase&Status DJ Live, Little Roy, Rizzle Kicks, Che Sudaka и Enter Shakir.

Това накратко означава чудесно музикално разнообразие: реге, хип-хоп, дръм енд бейс, пънк, соул, хардкор, дъб-степ и още много други, за които тепърва ще научаваме.

Знаем обаче, че Selah Sue е:


Гласът й съчетава соул, реге и дъбстеп в една съблазнителна и дълбока бленда. Макар да е само на 23 години, Selah бързо се превърна в любимка на всички, жадни за нови и не толкова излъскани изпълнители.

Кариерата на Selah Sue е като приказка, в която мечтите се сбъдват. Тя израства в малко белгийско село. Започва да пише песни още като тийнейджър, без изобщо да се надява, че един ден ще стане певица. Качва няколко парчета в профила си в MySpace и за отрицателно време събира десетки хиляди гледания, което пък мигновено привлича вниманието на продуцентите от Because Music.

Първият й сингъл Raggamuffin веднага я изстрелва в класациите, а последвалите го хитове "Crazy Vibes", This World (!) и "Summertime" я утвърждават като един от най-надеждните млади таланти. От 2011 г. Selah Sue е бисер в програмата на всеки голям eвропейски фестивал, а сега я приветстваме и в SPIRIT of Burgas 2013.

Little Roy пък:

Little Roy




Всъщност изпълнителят е е сред първите ямайци, които започват да популяризират растафарианството извън границите на Ямайка и един от първите реге изпълнители, които бележат комерсиални успехи с реге парчета. Little Roy има няколко албума зад гърба си, но последният му, "Battle for Seattle", с кавъри на песни на Nirvana в реге вариант, причинява истинско земетресение в музикалните среди. BBC го определя като "Смела и брилянтна колекция от кавъри.", а Noel Gallagher изригва с "Това е може би най-великото нещо, което някога съм чувал!".

Ако не знаете, Rizzle Kicks са:

Rizzle Kicks



... са най-вълнуващото британско поп-рап дуо, още от..., всъщност, изобщо. Закачливият им стил повлича както хип-хоп меломани, така и фенове на поп музиката. И никой не е изненадан, че за по-малко от година дуото продава над един милион сингъла. Първият им сингъл, "Down With The Trumpets", веднага се изстрелва в Топ 10, а от Топ 40 не слиза цели 13 седмици. Той бързо е последван от "Heart Skips A Beat" в колаборация със звездата от X Factor, Olly Murs, който пък е последван от Mama Do The Hump, превърнал се в един от най-продаваните сингли на 2012-та.

Енергичните и забавни живи участия им донесоха славата на страхотна фестивална банда. В момента Rizzle Kicks работят по втория си студиен албум, парчета от който ще можем да чуем на SPIRIT of Burgas 2013.

Chase&Status
Chase&Status бяха една от големите "изненади" на SPIRIT of Burgas 2012, което вероятно е причината да са едно от най-исканите имена от феновете за 2013-та:



Е, остават само няколко месеца до завръщането им на главната сцена, отново в компанията на MC Rage.


Неделната спиритска програма ще представи експлозивна смес от някои от най-щурите банди на живо: Che Sudaka и Enter Shikari.

Che Sudaka
Историята на Che Sudaka е интригуваща: емигрирайки от Аржентина и Колумбия, попадат в Барселона, където случайна среща ги отвежда на една от най-големите световни сцени. С усърдна работа, много креативност и още повече увереност в успеха, те печелят уважението и симпатиите на публиката, както и репутацията на една от най-живите и луди групи на живо.

Enter Shikari
Британската банда Enter Shikari дебютира през 2003 г. Трудно някой би се наел да определи стила им, но миксът от хардкор, пънк и брейкбийт-техно бързо се превръща в тяхна запазена марка. Живите им участия, целият бъз и герила акции, с които постоянно изненадват феновете, бързо ги изпращат на челните места в музикалните класации.

Плаж, море и чудесна музика - успешната формула на "Spirit of Burgas" ще бъде приложена за шести пореден път и ние вече нямаме търпение!

Лимитиран брой промоционални билети за "Spirit of Burgas 2013" са вече в продажба в мрежата на Евентим на цена от 99 лв. Датите са 27 и 28 юли, мястото - Централен плаж, Бургас.