След като едноименният албум на Села Сю (2011) пожъна огромен успех с над 1 милион продадени копия и турне, което мина и през България, талантливата изпълнителка се завръща у нас за нов концерт на 14 май, който ще се проведе в столичната зала „Универсиада”.
Срещнахме се със Села, за да ни разкаже какво ново има около нея и какво да очакваме от участието й в София.

LadyZONE.bg: С какво албумът “Reason” се различава от “Selah Sue”? Кой от тях ти по-„на сърце”?

Села Сю: “И двата са направени от сърце. И двата ги чувствам еднакво силно.
Първият запис звучи по-младежки, което е напълно естествено, защото включените в него песни съм ги писала когато бях между 15 и 20 годишна възраст.
За втория запис, нещата стояха различно. Усещах необходимостта, да реализирам нов албум. Дължах го на себе си. Идеята бе узряла в съзнанието ми, всичко стана много естествено.
С "Reason" показвам , че съм пораснала – аз имах ясна представа как искам той да звучи. Знаех много добре това, което искам и търся като ефект – какъв тип вокали, барабани, бийтове и др. да използваме за всяка песен. Желанието ми бе да се получи по-мащабна продукция от предната. Определено имах по-добра визия за нещата в сравнение с първия, но и двата са като „мои деца”, така че ми е невъзможно да посоча, кой ми е по-любим.”

LadyZONE.bg: Какви са твоите основните извори на вдъхновение?

Села Сю: “За мен всичко е въпрос на много емоция, усещане. Нямам нужда да пътувам или да обикалям света, за да творя – аз имам способността да усещам нещата. Моят живот е изпълнен с различни възходи и падения, от които се ражда моите песни.
Това е свързано със способността да се приемаме такива, каквито сме, осъзнавайки нещата пряко свързани с нас.
Ще ви призная нещо, намирам психологията за много интересна, за мен тя е най-интересната наука. Ако някой ме попита „какво да следва”, аз бих му препоръчала психология – нищо, че съм в музикалната индустрия.
Аз самата съм учила психология в продължение на две години... Ще ви дам пример, през 2013 г. преминах през труден период, когато – признавам – бях в депресия. Този конкретен момент е един интересен и силен момент от живота ми, който вдъхновява творчеството ми.”

LadyZONE.bg: Кой е най-зрелищният момент в живота ти като изпълнител?

Села Сю: “Сещам се за един и не беше никак приятен, тъй като имах хранително отравяне и трябваше да повръщам през по време на шоуто. Освен това нямах почти никаква енергия, тъй като не бях яла в продължение на два дни (нормално, имах стомашни проблеми).
Въпреки всичко, този конкретен случай бе наистина специален и култов, публиката ме подкрепяше безусловно. Феновете знаеха, че не се чувствам добре и че трябваше да слизам от сцената „през две секунди”. Това си беше доста екстремно преживяване и е нещо, което никога няма да забравя.”

LadyZONE.bg: Би ли довършила следните изречения:

Аз съм заобиколена от...

Села Сю: “... невероятни и изключително талантливи хора. А това са моите приятели, семейство и колеги. Аз съм истинска късметлия.”

Не оставям дома си без...

Села Сю: “...плодове. Не мога да пия вода, защото смятам, че е отвратителна. Затова винаги имам микс от вода, смесена с ябълков сок. Където и да съм или да ходя, нося със себе си домашно приготвен сок.”

Не мога да си представя света без...

Села Сю: “...музика.”

Моето любимо място на Земята, където искам да бъда, е...

Села Сю: “...сред природата, където е тихо и спокойно. Мястото, където са и хората, които обичам.”

LadyZONE.bg: Какво би казала на българските си фенове, с които ще се срещнеш в София на 14 май?

Села Сю: “Ще изразя своята благодарност и ще споделя щастието си с тях. Когато отивам в нов град ми е трудно да си представя колко много хората познават моята музика. За мен винаги е приятна изненада и за това съм много благодарна. На концерта ще дам най-доброто от себе си, за да направят вечерта невероятна за феновете. Надявам се да се видим там!”