Sony Music официално обяви предстоящата премиера на саундтрака към петия сезон на култовия сериал "Игра на тронове", озаглавен “Game Of Thrones (Music from the HBO Series) Season 5”. В дигитална версия саундтракът, с музика от последния сезон на носителя на наградите "Златен глобус" и "ЕМИ" сериал, излиза днес в iTunes по целия свят.

Композиторът Рамин Джавади, написал музиката на филми като "Iron Man", "Pacific Rim", "Person of Interest", е и автор на саундтрака на хитовия сериал. За пореден път той успява да създаде мелодии, които са неизменна част от въздействието и успеха на новия пети сезон. 

Заглавията на "Game of Thrones (Music from the HBO Series) Season 5" са:

Main Titles

Blood Of The Dragon

House Of Black And White

Jaws Of The Viper

Hardhome Pt. 1

Hardhome Pt. 2

Mother's Mercy

Kill The Boy

Dance Of Dragons

Kneel For No Man

High Sparrow

Before The Old Gods

Atonement

I Dreamt I Was Old

The Wars To Come

Forgive Me

Son Of The Harpy

Throne For The Game feat. Bradley Hanan Carter

Сериалът „Игра на тронове“ е базиран върху историята на епичната фентъзи поредица "Песен за огън и лед", написана от Джордж Р. Р. Мартин. Сюжетът на отличения с редица награди "ЕМИ" сериал разкрива войната между крале и кралици, рицари и ренегати, лъжци и благородници, в смъртоносна битка за спечелване на Железния трон на Седемте кралства на Вестерос. Епичният сериал изследва вечните теми за предателството и благородството, за семейството и честта, за амбицията и любовта, за смъртта и оцеляването, които завладяват въображението на милиони фенове по целия свят и го превръщат в една от най-популярните телевизионни продукции за всички времена. Сериалът счупи всички рекорди по гледаемост на HBO, след като четвъртият сезон събра средно над 19 млн. зрители пред екраните. Google обяви, че най-търсения сериал в търсачката на портала за 2014-а е бил именно "Game Of Thrones" като сериалът се превърна и в най-коментираната тема във Facebook.