Представяме ви четири нови книги за всеки вкус и настроение.

 

Детето чудо

от Рой Якобсен е роман за силната връзка между десетгодишния Флин и майка му, която е подложена на изпитание - мистериозната му по-малка полусестра Линда „с атомен заряд в светлосиньо куфарче”. Бащата, който преди години е напуснал Флин и майка му, е починал. Втората му жена е наркоманка и не може да се грижи за дъщеря им. Затова майката на Флин решава да приеме Линда в малкото им семейство, въпреки че им е трудно да си го позволят.
С влизането си Линда преобръща наопаки техния обикновен и добре подреден свят. Грижейки се за момичето, майката вижда отражение на собственото си минало. За Флин Линда е като воденичен камък на шията, но това е и възможност да понесе отговорност и да бъде бащата, който той никога не е имал…
Книга, която те кара да се смееш и да плачеш. Това продължава не само след като си затворил последната й страница, а и седмици по-късно. „Детето чудо” е съвършеният шедьовър! От ИК Персей.

Подборът

от Али Конди е антиутопия в стил „1984” на Джордж Оруел и "451° по Фаренхайт” на Рей Бредбъри. В Обществото решенията за това кого да обичаш, къде да работиш, как да живееш и кога ще умреш се вземат от Служителите. Каси и нейните седемнайсетгодишни връстници винаги са вярвали в системата на Подбора – тя им гарантира дълъг живот, добра работа и идеален партньор срещу нищожна цена – абсолютно подчинение. Когато георинята разбира, че ще се омъжи за най-добрия си приятел, тя е убедена, че това е най-логичният и правилен избор. Само че… нещата никога не са толкова прости. Каси се влюбва в друг и изборът й не е никак лесен -  между перфектния подбор на Обществото и несъвършения избор на сърцето. Ще успее ли да се пребори за любовта си или ще остане победена от системата? Цена: 11,90 лв. От ИК Кръгозор

Изкуството да ръководиш себе си

от Ранди Б. Нойес ще ви покаже как да накарате сърцето и ума си да заработят в тандем, така че да откривате и да постигате това, което наистина искате от живота. Обречени ли сте да повтаряте грешките си от миналото?
Не! – твърди Ранди Нойес в този световен бестселър, – просто трябва да накарате чувствата и мислите си да заработят в хармония и ще вземате по-добри решения. Това е същността на емоционалната интелигентност и всеки от нас може да я превърне в силната си страна.
Тази практична, провокираща размисли и достъпна книга обяснява как да развиете способностите си, свързани с емоционалната интелигентност, и да ги използвате като трамплин за всякакъв вид промени към подобряване на живота ви. Книгата ще ви помогне:
-    да развиете своите индивидуални силни страни;
-    да разпознавате и да се справяте с пречките;
-    да създавате в кариерата си и в личния си живот връзки, които ви удовлетворяват;
-    да мотивирате себе си и да вдъхновявате останалите;
-    да се превърнете в лидер, вместо да бъдете просто последовател.

Независимо дали търсите повече креативност, или по-голямо удовлетворение в професионалното си развитие, по-добри лични взаимоотношения  или душевен мир – тази книга ще ви покаже как да установите връзка с вашата емоционална интелигентност в хармония с вашия вътрешен глас. Мислейки чрез чувствата, ние сме способни по-добре да ръководим себе си и другите около нас. Чувствата могат да бъдат използвани като двигател, защото вместо да прикриваме емоциите, можем да ги използваме, за да създадем живота, за който мечтаем. От ИК Персей.

Клуб на свободните мъже

е от от авторката на „Събота сутрин в Манхатън” - Миранда Дикинсън. Ако се чудите за какво става въпрос… е, знаете ли какво е ирония? Да мечтаеш да обиколиш света. Да не можеш да го направиш. И да работиш в туристическа агенция.
Хариет Лангтън живее в малко английско градче заедно със своята не толкова типична котка Рон Хауърд. Тя работи като туристически агент и организира екскурзиите на другите, докато отчаяно копнее да пътува и да посети Венеция с любимия. Но въпросният човек е безнадежден работохолик и всяка ваканция упорито и безкомпромисно я води на къмпинг.
Еднообразният живот на Хари се променя, когато в града пристига Алекс. Той е обиколил най-интересните места в света и жадната за пътешествия Хари поглъща с настървение всеки негов разказ. Тя е щастлива, че най-после е намерила приятел и съмишленик, с който да споделя страстта си. А Алекс е повече от отзивчив и с радост разказва спомени, впечатления и екзотични специалитети!
Но когато Хари е „заставена” от майка му да намери идеалната половинка за Алекс, тя няма представа в какво се забърква. Знае само, че това няма да доведе до нищо добро. И е права.
Нелепата идея е да представят Алекс в рубриката „Отново свободен” на популярно женско списание. Очакванията са да получат няколко отговора от изкуфели стари моми. Но резултатите са потресаващи.
Добрите намерения се превръщат във водовъртеж от проблеми, които поставят и Хари, и Алекс в изумителни, комични и ужасно конфузни ситуации. От ИК Ера.