Носителка на „Жена на годината 2010“ на сп. „Grazia“ и БГ Радио Награди 2014 г., Рут ще разпали публиката със завладяващия си глас, като достоен подгряващ изпълнител на концерта на неповторимата, двукратна носителка на Грами, Лорин Хил. Специално за събитието, ще бъде построена open air сцена, на която двете музикални диви ще изпълнят любимите ни парчета.

Израснала с музиката на Марвин Гей, Ела Фицджералд и Нат Кинг Коул и обиколила света от Индия и Тайланд до САЩ, Рут Колева целенасочено върви към музикална кариера, разграничаваща се от българския поп.

След една година в Hollywood Pop Academy (Лос Анджелис), изпълнителката започва да експерементира с хип хоп, соул, фънк и джаз. Участва в конкурси в чужбина и у нас, включително Music Idol и обира лаврите на Jazz Ain't Jazz (Япония), задминавайки дори Coco от Quadron.

По-рано тази година, Рут изнесе неповторим концерт заедно със Софийска Филхармония. Вторият й албум, „RUTH", e записан и миксиран в Амстердам от Винсънт Хелберс и с участието на барабаниста на соул сензацията Хосе Джеймс и Flying Lotus, Ричърд Спейвън.

Музиката на младата изпълнителка намери подкрепа в лицето на продуцента Марк Ронсън, (Ейми Уайнхаус, Лили Алън) и водещия радио DJ на BBC 6Music, Хю Морган. Парчетата й имат многобройни фенове във и извън България. Новият й албум, "RHYTHM SLAVE", е записван в Лос Анджелис с продуцента на Kan Wakan, Crooked Waters и музикален супервайзър - Брандън Колман, работил дълги години и с Алиша Кийс.

"Тя експерементира с хип хоп, соул, фънк и джаз. Участва в конкурси в чужбина и България, обра лаврите на Jazz Ain’t Jazz в Япония, задминавайки дори Coco от Quadron", припомнят организаторите на бъдещия концерт, а по-точно Phatbride Productions.