Отидох на кафе с братовчедка ми. В ръката си тя носеше книга. Попитах я каква е тази книга. "Петдесет нюанса сиво”, отговори ми тя. "Една приятелка скоро се върна от добрата, стара Англия и каза, че англичаните (или май е по-правилно да се каже англичанките) са се избивали за този роман. Идея нямаш каква сензация е! Трябва да я прочетеш!”

Чак пък сензация! - повдигнах невярващо вежди!
Да си призная не бях чувала за книгата, докато тя не ми каза. Преди да я прочета се порових в интернет, за да се осведомя повече за романа. Оказа се, че книгата е истинска "бомба" на книжния пазар. Стори ми се интригуващо и реших да задоволя любопитството си, като я прочета самата аз.

Любов ли има, романтика или ексцентрични еротични предпочитания? И защо всъщност жените харесват „Петдесет нюанса сиво”?!
Нека споделя с вас информацията, която ме провокира да обърна по-специално внимание на тази книга, за което изобщо не съжалявам за това.

Ерика Ленърд е истинското име на британската писателка - бивш шеф на телевизионен канал, написала своя първи роман 'Петдесет нюанса сиво”, публикуван за първи път през 2011 година.

В еротичната новела на Е. Л. Джеймс сюжетът се върти около 21-годишната наивна студентка по английска литература Анастейжа Стийл, която отива да вземе интервю от успелия 27-годишен изключително богат, красив и загадъчен Крисчън Грей (gray - сив, англ.)
В самото начало книгата е точно това, което съм чела и в други романи – трепети, любов, еуфория, с които започва почти всеки любовен роман. Е, малко и секс, представен по нестандартен начин.

Лично мен винаги ми е била интересна връзката между богат и красив мъж и обикновено момиче. Случва се толкова често в книгите и любовните филми, но толкова по рядко в реалния живот. Но пък човек винаги може да си помечтае.:)

Приятно ме изненада фактът, че самата Анджелина Джоли, според източник на The Mirror, била голям фен на книгата. Digital Spy разкрива, че тя е проявила интерес към екранизация на книгата. Въпросът за нейната роля във филмовата версия на романа обаче не се обсъждал публично.

Носят се слухове и за Ема Уотсън (Хърмаяни от 'Хари Потър”), която е фаворитка за главната роля в проекта. Останалите претендентки за роля в продукцията били Кейти Касиди и Скарлет Йохансон. Е, ще поживеем и ще видим, коя ще бъде избраницата.:)
Мониторинговата компания Nielsen BookScan показва интересни данни за книгата, която е първа част от трилогията ( "Петдесет нюанса по-тъмно” и "Петдесет нюанса освободени” ). На изданието е отнело само 11 седмици, за да достигне рекорда от милион продадени копия в Обединеното кралство.

Романът ставаше все по-интригуващ с наближаването на последната страница. Няма да ви я разказвам, но ще погъделичкам любопитството ви с кратък текст от нея, който ме остави със затаен дъх и широко отворени очи.

"- Това означавали, че тази вечер ще правим секс?
Мамка му! Това на глас ли го казах?
Устата му зейна изненадано, но той се окопити много бързо.
- Не, Анастейжа. Не означава това. Първо аз не правя секс, не правя любов, а чукам… силно. Второ, има още доста документи, през които трябва да минем. И трето, ти изобщо нямаш представа в какво се забъркваш. Все още можеш да си тръгнеш. Ела да ти покажа стаята с играчките ми.
Той обича да наранява жени. Тази мисъл ме потисна.
- Садист ли си?
- Доминант съм.-Очите му бяха огненосиви и много напрегнати.
- Какво означава това?-прошепнах.
- Означава, че искам ти по своя воля да ми се подчиниш, във всяко отношение.
Опитах се да осъзная думите му.
- Защо да го правя?
-За да ми доставиш удоволствие – прошепна той, наклони глава и видях на устните му нещо като усмивка.”



Е, заинтригувах ли ви?