За всички фенове на сериала „Къща от карти” новините са повече от страхотни, защото на българския пазар излиза романът, по който е създаден самият филм, благодарение на издателство Сиела. В момента върви вторият сезон на сериала, а третият е планиран за 2015 г. Междувременно българските зрители могат да се насладят на първите два сезона на "Къща от карти" и прекрасната игра на Кевин Спейси в главната роля на Voyo.bg до края на август.

За книгата
“Къща от карти” е политическа драма за власт, задкулисие, амбиция, слабостите на човешката природа и тръпката от играта на надмощие, в които ни въвежда авторът Майкъл Добс.  Разказът започва в навечерието на изборите за правителство във Великобритания, някъде в края на 80-те. Премиерът Хенри Колингридж е преизбран за втори мандат, а неговата партия за четвърти пореден. Но мнозинството им не е достатъчно и много от постовете в кабинета са изгубени. От това пострадва дългогодишният партиен апаратчик Франсис Ъркарт – 62 г., достолепен шотландски аристократ, един от доайените в политиката. Той е имал основен принос за изборната победа и съответните очаквания за по-висок пост, но остава в същото положение. Разочарован и лично обиден, Ъркарт търси промяна на статуквото в своя полза, като се обръща към безскрупулните уроци от младостта си, огромното количество вътрешна информация, с която разполага и сравнително прикрития си профил.

През 1989 е първата публикация на романа “House of Cards”, през 1990 BBC прави минисериал по книгата, през 2013 авторът, Майкъл Добс, прави редакция на текста, през 2013 също Netflix го адаптира в суперпродукция с Кевин Спейси в главната роля и Дейвид Финчър като основен режисьор.