Ридли Скот ще режисира и продуцира филм за избягалия от мексикански затвор наркобарон Хоакин Гусман, известен като "Ел Чапо".

Телевизионната мрежа "Fox" и известният британски режисьор ("Гладиатор", 2000 г.) са си стиснали ръцете да екранизират романа "Картелът" на американския писател Дон Уинслоу. Книгата се превърна в бестселър, след като бе издадена през юни, а по сценария ще работи Шейн Салерно ("Армагедон", 1998 г.).

Книгата представя събитията около трафика на наркотици в периода между 2004 и 2014 г. в живота на наркобарона, който за втори път за 14 години успя да избяга от затвора. Както знаете на 12 юли, тази година, Ел Чапо се измъкна от строго охраняем затвор през тунел, дълъг 1,8 км, прокопан под килията му - това е истина. 

Главният герой на романа (който е продължение на "Силата на кучето" от 2005 г.) е наркобаронът Адам Барера, който трябва да се изправи срещу Арт Келър – агент на американската Агенция за борба с наркотиците (DEA).

Според информационния американски сайт - "Deadline", главната роля на наркобарона ще бъде изпълнена от Леонардо ди Каприо.